Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Queenie

Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Host
Vydáno: 2021
Jazyk: český
Počet stran: 368

Jméno Queenie znamená královna. Jenže tahle královna nemá trůn a netuší, co se životem.

Londýňance Queenie je pětadvacet, pracuje v novinách a její život je jeden velký zmatek — dlouholetý vztah s partnerem Tomem je v krizi, v práci na její nápady není nikdo zvědavý a Queenie tak úplně nezapadá ani mezi britské kolegy a kolegyně, ani do své rodiny s jamajskými kořeny. Útěchu hledá v náručí náhodných mužů z online seznamek, jenže ty zajímá jen její kyprá postava a exotický vzhled.

Jeden z Queeniiných letmých románků rozpoutá řetězec jen těžko předvídatelných událostí. Queenie padá na dno a zdá se, že už pro ni není cesty zpět. Naštěstí má ale skvělé kamarádky, které jí neváhají podat pomocnou ruku, a nakonec snad i její svérázná rodina pochopí, že nemoci můžou postihnout nejen tělo, ale i duši. Aby se Queenie stala královnou svého vlastního života, musí nejdříve porozumět sama sobě a zjistit, na kom a na čem opravdu záleží.

–––

Candice Carty-Williamsová je fantastická debutující spisovatelka, která napsala vtipný, osobitý, aktuální a strhující román naší doby.
— Bernardine Evaristová, autorka bestselleru Dívka, žena, jiné

Queenie by bylo možné popsat jako důležité svědectví o životě černošek v Británii, […] je to však především velmi zábavný a často také dojemný příběh mladé ženy, jejíž život ovlivňují — a vlastně téměř ničí — její milostné vztahy.
— The Guardian

Úžasný román o tom, co to obnáší být černoška, jejíž svět se rozpadá a která potřebuje najít sílu složit ho zase dohromady. […] Je to okouzlující příběh plný vtipu, energie a vřelosti.
— Roxane Gayová, spisovatelka

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma