Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Nosní polypóza

Nosní polypóza

Petr Schalek

Prodej byl ukončen.


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Grada
Vydáno: 2021
Jazyk: český
Počet stran: 136

Nosní polypóza je zánětlivé onemocnění postihující sinonazální sliznici, které patří do velmi heterogenní skupiny chronických rinosinusitid. Toto onemocnění významně snižuje kvalitu života nemocných a jeho výskyt v populaci je uváděn přibližně mezi 2–5 %.

Poslední souborné dílo zabývající se problematikou nosních polypů bylo u nás publikováno již více než před 17 lety a od této doby úroveň poznání, zejména patofyziologie, polypózy značně pokročila. V současné době je kladen důraz na rozlišení jednotlivých patofyziologických mechanizmů tzv. endotypů, které jsou zodpovědné za klinický obraz a průběh onemocnění, tedy fenotyp.

V blízké budoucnosti by tedy mělo být cílem, aby se toto určité rozdělení odrazilo i v individualizaci terapie, k čemuž by mělo významně přispět i zavedení biologické léčby do léčby nosní polypózy.

Kniha je určena zejména pro postgraduální vzdělání v otorinolaryngologii, nicméně užitečné informace v ní mohou nalézt i odborníci, kteří s touto problematikou rovněž přicházejí do styku (alergologové a pneumologové) a také lékaři v primární péči.

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma