Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Hra na druhou

Hra na druhou

Zuzana Holčíková


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: AUTREO s.r.o.
Vydáno: 2020
Jazyk: český
Počet stran: 176

Sedmatřicetiletá Nela, matka dvou kluků, se po letech potkává se svou spolužačkou ze střední školy Romanou. Romanin devatenáctiletý syn Ben se do Nely zamiluje. Hraje fotbal, stejně jako Nelini synové. Cestou ze soustředění havaruje s mladými fotbalisty autobus a hrozí, že Ben přijde o nohu. Nela zabojuje a žádá svého spolužáka lékaře, aby se pokusil Benovi nohu zachránit. Nela se nerovnému vztahu brání, je si vědoma věkového rozdílu a přes veškerou snahu Benovi nakonec podlehne. Naivně tak učiní v domnění, že tím přispěje k jeho rehabilitaci. Ben se po čase postaví znovu na nohy a díky své ctižádosti se vrací zpátky na hřiště.

Příběh je vystavěný na vývojové křivce jednotlivých charakterů postav a dramatickém sledu událostí během jednoho roku. Nechybí emotivní pasáže. Konfrontace matky a milenky. Konec v podobě jednoho dlouhého monologu - 'Monologu pro Nelu'.

Snad proto přišel, snad proto, aby se rozloučil. "Bene, proč jsi tak smutný?" donutila jsem ho podívat se mi do očí. Chtěl mě znovu políbit, ale já se od něho odtáhla.Nechápala jsem. Jen cítila tu věčnou propast mezi námi. A on jistě také...

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma