Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Společenské vědy pro techniky

Společenské vědy pro techniky

kolektiv a
Jana Hrbková


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Grada
Vydáno: 2020
Jazyk: český
Počet stran: 232

Na trhu ojedinělá publikace, vytvořená především pro exaktně uvažující techniky, přibližuje podstatu a souvislosti tří důležitých společenskovědních oborů: ekonomie, práva a politologie. Nové vydání je kompletně aktualizováno a doplněno kupříkladu o problematiku tržních struktur, informace o brexitu a o nové kapitoly věnované stavebnímu zákonu a politickému myšlení starověku.

V ekonomické části kniha poutavým a netradičním způsobem vysvětluje základní kategorie tržní ekonomiky, poukazuje na odlišnosti v mikroekonomickém a makroekonomickém pohledu na hospodářské jevy, objasňuje podstatu a možnosti realizace účinné hospodářské politiky a podává přehledný výklad základních pojmů mezinárodní ekonomie. Teorie je efektivně kombinována s praktickými příklady a grafy.

V kapitolách věnovaných právu je stručný přehled historického vývoje práva od dob antiky doplněn fundovaným výkladem ústavy, lidských práv a zákoníku práce. Velká pozornost je věnována vybraným ustanovením občanského zákoníku a stavebnímu zákonu.

V politologické části knihy je neotřelým způsobem popsán politický vývoj ve starověku, objasněny jsou teorie státu, politické systémy, demokracie a totalitarismus.

Publikace je určena jak studentům technických oborů, tak i manažerům na různých úrovních řízení, kteří si chtějí doplnit a rozšířit své znalosti ve výstižné a zajímavé formě.

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma