Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Spadiště Nad Novou Libní

Spadiště Nad Novou Libní

kolektiv autorů


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Cattacan
Vydáno: 2020
Jazyk: český
Počet stran: 114

Málokdy se stává, že si laik uvědomí, jak důležitá jsou „střeva našich měst“. Tedy uvědomí si to silně v případě, když přestanou fungovat. A to nikdy nebývá spojeno s pocity příjemnými, natož estetickými.

Složitost, elegance a – nebojme se to říci – krása celého systému se odkrývá obvykle jen těm, kdo se na jeho stavbě a údržbě podílejí.

Tato kniha je výjimečná tím, že část tohoto skrytého světa odkrývá. Vznikla z iniciativy několika firem, které se právem chtěly pochlubit něčím mimořádným, na čem se každá z nich svou mírou podílela. Nezapře se, že jejími tvůrci jsou technici, kteří se zde ale ukázali i jako osobití umělci.

-----

Každé živé město je pulzujícím organismem, kterým neustále proudí potřebné živiny i odpadní látky jeho metabolismu. Tento tok je pro běžného obyvatele města neviditelný, skrývá se pod úrovní terénu. Úkolem lidí, kteří se o tyto systémy starají, je řešit veškeré provozní problémy a ještě lépe – předcházet jim a příslušné procesy zdokonalovat.

Tato kniha pojednává o jedné menší, ale poměrně významné části kanalizace, která řeší způsob překonávání velkého spádu odtoku odpadní vody. Představuje unikátní stavební dílo v pražské Libni. To kromě téměř 250 metrů dlouhé nové stoky zahrnuje i bezmála 30 metrů hluboké spadiště (spádový stupeň). Od ostatních podobných staveb se odlišuje originálním použitím šroubovicového obtoku splaškových vod.

Kniha je současně poděkováním autorům stavby i všem ostatním, kteří se na zhotovení díla podíleli.

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma