Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Nesmírný

Nesmírný

Jussi Adler-Olsen


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Host
Vydáno: 2015
Série: Případy oddělení Q díl 6
Jazyk: český
Počet stran: 575

Oddělení Q je znovu v pohotovosti.

Šéfa oddělení Q Carla Mørcka vyruší z obvyklého ranního šlofíku v práci telefon. Neznámý kolega, policista z ostrova Bornholm, ho požádá o pomoc, ale Carl odmítne. O několik hodin později za to ponese následky a svou tvrdohlavou asistentku Rose tentokrát rozžhaví doběla.

Oddělení Q se pod velkým tlakem vrací k sedmnáct let starému a mimořádně tragickému případu dopravní nehody, při níž byla mladá dívka vymrštěna vysoko do větví stromu. Střízlivě uvažující Carl tentokrát čelí velice záhadnému případu a jeho protivník, zkušený manipulátor se železnou vůlí, chrání sám sebe i své blízké všemi dostupnými prostředky a nedopustí, aby se mu kdokoliv postavil do cesty.

V průběhu vyšetřování se Rose, Asad, Carl i nováček Gordon seznamují s prostředím alternativního přístupu k životu a osobitým způsobem se s ním vyrovnávají, zároveň však odhalují staré tajemství, které hrozí položit čtyřlístek z oddělení Q na lopatky.

-----

Kdyby byl Nesmírný koktejlem, byl by to „Velký Jussi“. Silný koktejl ve vysoké sklenici s černým deštníčkem a plátkem citronu, profesionálně namíchaný ze strašlivých okolností a tajemných motivů. - Politiken

Jussi Adler-Olsen opět potvrdil, že dokáže sestavit příběh ze součástek, které z něj dělají dobrý detektivní román. Zvolil správné tempo, pracuje s napětím, používá extrémně vypjaté scény, břitké repliky, stvořil zvláštní postavy a čtenářům důvěrně známého, ač napůl neschopného hlavního hrdinu, který oplývá bodrým humorem a vykazuje i přiměřenou dávku sociálního cítění, jež zahřeje u srdce, aniž působí násilně nebo polemicky. - Merete Reinholdtová, Berlingske

více

Série Případy oddělení Q

Obálka knihy Zabijáci
Zabijáci
Obálka knihy Složka 64
Složka 64
Obálka knihy Marco
Marco
Obálka knihy Nesmírný
Nesmírný
Obálka knihy Selfies
Selfies
Obálka knihy Oběť 2117
Oběť 2117

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma