Pozadí stránky
Pozadí stránky

Stahujte skvělé romány se slevou 30 %
1. 10. 2021 11:04 | Patricie Kolohnátková

Stahujte skvělé romány se slevou 30 %

Hledáte příběh, který by vás přišpendlil do křesla a nepustil až do chvíle, než kliknete na poslední stránku? Máme pro vás skvělou zprávu - takových e-knih jsme pro vás vybrali hned několik a teď je můžete získat se slevou 30 %! V nabídce nechybí Houbařka Viktorie Hanišové s fantastickým hodnocením 89 %, ale ani pojednání o krizi středního věku v románu To nejlepší, co máme belgické autorky Grie Op de Beeckové. Smrt syna poznamenala osudy Maisie z e-knihy V klubíčku štěstí od Anny McPartlinové; poslaní mateřství řeší tři ženy v Malince Dity Táborské. A pokud je řeč o fantasy románu Ve stínu Hvozdu Naomi Novikové, garantujeme vám, že ho přečtete jedním dechem. Ve výčtu zlevněných e-knih ale nechybí ani tituly od autorů jako je Kateřina Tučková, Fredrik Backman, Lubomír Větříšek nebo Jiří Hájíček, stačí si vybrat jen tu pravou a pustit se do objevování nových příběhů. Doplňme, že třicetiprocentní sleva platí až do 10. října.

......................................................

Viktorie Hanišová: Houbařka

Žánr: Česká literatura, román I Hodnocení na Databázi knih: 89 %

Šumava, houbaření a jedna poustevnice Sára, která se dobrovolně zřekla života s lidmi, aby si o samotě v hvozdech léčila svoji duši. Do civilizace se vydává jen jednou za čas, když jede do města za psychiatričkou, aby s ní probrala své duševní rozpoložení.

Stahujte skvělé romány se slevou 30 %

Pak jí ale zemře matka a ona musí s rodinou, co ji zavrhla, řešit dědické vyrovnání. Postupně začíná být jasné, že se bude muset ke svému dřívějšímu životu vrátit. A že se také bude muset vyrovnat s obrovskými traumaty, která se jí tak dlouho dařila držet pod povrchem.

......................................................

Anna McPartlinová: V klubíčku štěstí

Žánr: Světová literatura, román I Hodnocení na Databázi knih: 88 %

Román přeplněný lidskostí s velmi uvěřitelnými postavami, které budete milovat i litovat, to je V klubíčku štěstí Anny McPartlinové. Příběh začíná ve chvíli kdy dvacet let po smrti svého syna stojí Maisie před přeplněným sálem na univerzitě. Má vyprávět životní příběh, najednou se jí ale zdá, že to nezvládne.

Stahujte skvělé romány se slevou 30 %

Ale jen do momentu, než začne hovořit. Tehdy celý sál zmizí a ji každé slovo odvádí do minulosti. K násilnickému manželovi, kterého opustila. K výchově  jejích dvou dětí i péči o maminku se stařeckou demencí. A také k synovi Jeremymu, který coby nejstarší automaticky převzal roli hlavy rodiny. Tehdy ještě nikdo netušil, že má i on tajemství, se kterým se nedokáže vyrovnat. A pak najednou zmizel.

......................................................

Dita Táborská: Malinka  

Žánr: Česká literatura, román I Hodnocení na Databázi knih: 83 %

Seznamte se s Inou, Malkou a Alicí. Se třemi ženami, které v různých fázích svého života řeší poslání mateřství. Ina adoptuje Malku, jíž se všemi silami snaží být oporou, občas to ale nevyjde. Dvaadvacetiletá Malka se sice narodila v porodnici, ve většině kolonek rodného listu má ale uvedeno Nezjištěno. V jednu chvíli ji ale okolnosti donutí začít zjišťovat detaily z minulosti. Malku s Alicí pojí manžel druhé zmíněné Roman, který hluboce touží po dítěti.

Stahujte skvělé romány se slevou 30 %

„Dočetla jsem Malinku v noci, a tak ještě plno dojmů doznívá. Mám chuť napsat HUSTÝ, MAZEC, NÁŘEZ. Jestli je toto prvotina, musí mít autorka ještě plné šuplíky! Doporučila bych číst jen duševně vyrovnaným, jinak vás to roztrhá. Alespoň pro mě hodně sugestivní styl psaní,“ zhodnotila román 7Clary7 na Databázi knih.

......................................................

Naomi Noviková: Ve stínu Hvozdu

Žánr: Světová literatura, fantasy, pro děti a mládež I Hodnocení na Databázi knih: 82 %

Oblíbená americká autorka fantasy nejen pro děti a mládež Naomi Noviková, která stojí za sérií Temeraire, přichází tentokrát se samostatným románem. Hlavní postavou je Agnieszka, která žije ve vesnici uprostřed křišťálově nádherné přírody. Ale také ve stínu Hvozdu, kde sídlí zlé síly. Vesničku před nimi chrání čaroděj, jemuž se říká Drak, obyvatelé ale za to platí opravdu vysokou daň.

Stahujte skvělé romány se slevou 30 %

Každých deset let si Drak odvede jednu krásnou, mladou ženu, která mu musí sloužit. To je osud skoro stejně hrozný, jako kdyby ona služebnice propadla Hvozdu. Další výběr se blíží a všichni vědí, že tentokrát padne volba na krásnou a hodnou Kasiu, která je také nejlepší kamarádkou Agnieszky. Pak ale Drak přijde a překvapivě si vybere někoho úplně jiného.

......................................................

Griep Op de Beecková: To nejlepší, co máme

Žánr: Světová literatura, román, bibliografie, memoár I Hodnocení na Databázi knih: 81 %

Citlivý pohled na krizi středního věku přináší belgická autorka Griep Op de Beecková. Lucasovi v jednu chvíli dojde, že se mu ani v nejmenším nepodařilo naplnit jeho mladické ideály, které si o povolání soudce vystavěl. Do toho ho ubíjí dlouholeté manželství a straší jeho minulost. Proto jednoho dne prostě uteče ze soudní síně i budovy soudy. A zastaví se až na mostě sebevrahů.

Stahujte skvělé romány se slevou 30 %

Tehdy jeho život dostane nový směr a Lucas se uvrhne do dobrovolné izolace. Zde se nejen snaží vyrovnat s traumaty minulosti, ale i zjistit, v jakém bodě přestal mít radost ze života a proč. Hlavně chce ale najít cestu ke spokojenosti a štěstí, které se mu v tu chvíli zdají jen jako ozvěny z minulosti.

......................................................