Obálka e-magazínu Česká kuchařka 22. Brdské speciality

Česká kuchařka 22. Brdské speciality

Vydavatel: CZECH NEWS CENTER a. s.
Další čísla: Knihy - Blesk
Počet stran: 1
Publikováno: 20. 5. 2025

V druhém letošním putování po regionálních kuchyních v rámci projektu Blesk Extra Česká kuchařka se přesuneme do středních Čech, do oblíbené lokality s názvem Brdy. Jde o zalesněnou vrchovinu, která láká turisty, trampy, cyklisty a houbaře. Velká část byla od roku 1926 vojenskou oblastí, díky tomu si zdejší příroda zachovala ráz divoké krajiny. Po roce 2016 přestal vojenský prostor až na malé části existovat a území se stalo Chráněnou krajinnou oblastí Brdy. Zdejší kuchyně stojí na základech klasické české kuchyně. Vedle typických pokrmů ale v naší kuchařce najdete i jídla trampská a vhodná na výlety. Ochutnejte proto trampskou fazolačku nebo houbovku, guláš, zahradnický

kotlík či špekáčkový špíz. Na výlet si vezměte domácí lančmít, řízek v housce, zapečený hot dog nebo vlastnoručně upečený bagel s pomazánkou. Brdské lesy

a město Mníšek pod Brdy se také staly předlohou pro děj jednoho z nejpopulárnějších dětských románů 20. století o Kájovi Maříkovi. Proto přidáváme i pár receptů na oblíbené pochoutky slavného školáka, například sýrový koláč, kapustový závin, sladké rozpíčky nebo sněhule. Celkem 124 receptů doprovází fotografie, na úvod přidáme pár zajímavostí. Dobrou chuť."

více

Jak číst e-magazíny nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma