Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka e-magazínu Full Moon #155 DIGITÁLNÍ

Full Moon #155 DIGITÁLNÍ

Vydavatel: Smile Music Full Moon
Další čísla: Full Moon
Počet stran: 1
Publikováno: 26. 3. 2024

Full Moon #155: Na pouštní planetě

Čísla věnovaná filmu nejsou v historii Full Moonu ničím výjimečným, drobnohled si zasloužil už vesmír Star Wars nebo stoky Trainspottingu, nyní je na řadě planeta Arrakis. Tudíž jde v podstatě o vydání filmově-literární. Román Franka Herberta Duna se drží v pozornosti čtenářů již několik dekád, další vlnu zájemců k němu přineslo povedené filmové zpracování režiséra Denise Villeneuva z roku 2021. A právě u příležitosti premiéry druhého dílu jeho snímku vychází „pouštní“ Full Moon. Číslo 155 je v prodeji od 26. března.

Téma věnované planetě Duna se rozkládá téměř na dvaceti stránkách. Úvodní text Ivana Adamoviče je nejen ohlédnutím za pozadím samotného románu, ale také za jeho prvním českým vydáním. Nechybí text věnovaný odkazu Herbertova díla v popkultuře, recenze druhého dílu filmové Duny nebo vzpomínka na jeho první filmové zpracování – od premiéry Duny Davida Lynche uplyne letos dlouhých čtyřicet let. Součástí tématu jsou také profily Alejandra Jodorowského a skladatele Hanse Zimmera, titulní materiál pak uzavírá tradiční rubrika Moonfive, tentokrát věnovaná koření, které hází.

Kromě textů s pouštní planetou v hlavní roli se toho ve stopadesátém pátém Full Moonu objevuje mnohem víc. Například rozhovory s umělkyněmi jako Luci nebo Martyna Basta, skupinami Berlin Manson a Dukla, egyptským producentem QOW nebo zpěvačkou Cobrah. Nechybí ani reportáže ze zahraničních festivalů CTM nebo Ment, profil jazzové zpěvačky Samary Joy nebo tradiční rubrika Song Story, věnovaná hitu Somebody Told Me americké skupiny The Killers. Velký prostor tentokrát dostala i literatura, kromě obvyklé recenzní sekce, která se věnuje například Paměti dívky Annie Ernaux nebo kronice devadesátých let Radka Diestlera, se dostalo na text o třídílném románu Život Vernona Subutexe.

Recenzní sekci věnovanou hudbě ovládla zmíněná skupina Berlin Manson, jejíž nové album Poor but Sexy se stalo deskou měsíce. V dalších recenzích se dostalo na novinky Chelsea Wolfe, Josefiny Dusk, Idles, Eriky de Casier, Sleater-Kinney, Dukly, Bena Frosta nebo Chief Bromden. Nechybí tradiční filmové a televizní recenze, podobně jako další pravidelné rubriky Do černého, Next Moon nebo Protokol. V průběhu března pod labelem magazínu vyšla dlouhohrající novinka in/tense logic skupiny Chief Bromden a nedávno byl také oznámen program pravidelné Full Moon Stage, kterou kurátoruje tým magazínu. Ta proběhne v rámci festivalu Colours of Ostrava letos podesáté. 

více

Jak číst e-magazíny nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma