Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka e-magazínu Živá historie 7-8/2023

Živá historie 7-8/2023

Vydavatel: Extra Publishing, s. r. o.
Další čísla: Živá historie
Počet stran: 1
Publikováno: 15. 6. 2023

Objevte vzrušující svět antického Říma s novým vydáním časopisu Živá historie! Tentokrát se podíváme do éry Karla IV., vládce, který se inspiroval právě tímto městem a jeho symbolikou. Proč se rozhodl vydat náročnou výpravu do Itálie a nechat se v Římě korunovat na císaře? Přijďte se dozvědět více o jeho fascinujícím příběhu.

Navštívíme také Prahu, reprezentativní sídlo císaře, kterou chtěl Karel IV. představit jako nový Řím, plný skvostných staveb a sakrálních pokladů, které symbolizovaly jeho velikost a moc.

V další části se zaměříme na politické a válečné události, které vedly k zrodu koruny československé. Proč si Československo ponechalo korunu a jakým způsobem se odtrhlo od rakousko-uherské měny?

Nenechte si ujít fascinující příběhy politiků Francouzské revoluce a jejich tragické osudy. Setkáme se s krvavým démonem této revoluce, Louisem Antoine de Saint-Justem, který měl mnoho tváří.

A co cestování do exotických destinací a objevování nových světů? České moře a jeho lákavé krásy Jadranu budou lákavým cílem pro některé první Čechy, kteří se sem vydali už před Velkou válkou.

Zajímáte se o historii vědy a umění? Povíme vám o tajemství šachového robota, stále tajemném Vermeerovi, či prvním letu raketou odvážného tureckého inženýra v roce 1633.

A to je jen malá ukázka toho, co vás čeká v novém vydání časopisu Živá historie! Připojte se k nám na fascinující cestě do minulosti a objevujte historické události, osobnosti a zajímavosti, které formovaly náš svět.

více

Jak číst e-magazíny nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma