Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka e-magazínu ČS Fotografie 73/2023

ČS Fotografie 73/2023

Vydavatel: Československá Fotografie
Další čísla: Československá Fotografie
Počet stran: 1
Publikováno: 24. 1. 2023

Pohádkově zimní vydání k vám přichází s novou grafickou úpravou a pozměněnou typografií, aby texty byly čitelnější a přitom to neubralo na množství textu na stránce. Vydání je také tentokrát doplněno dárkovým balíčkem a to velmi obsáhlým, získáte i zdrojovou fotografii pro zkoušení poznatků z článku o HSL-HSV funkcích a nechybí ani dvě radosti, které vám pomohou s fotografováním čajového nebo kávového dýchánku. Krajina, zátiší, modelky, zvířata, děti, emoce, to jsou ingredience ČS Fotografie č.73.

ZÁKLADY OBJEKTOVÉ KOMPOZICE - Kompozice je základem dobrých fotografií a v případě zátiší a produktové fotografie to platí obzvláště. Zátiší se nehýbe, neutíká a tak chyby se neodpouští. Podívejte se, jak komponovat objekty, od pěti postupně až k jednomu.
JAK SE FOTÍ ROCKER V DEPRESI - První ze tří tematických fotografování je zaměřeno na osvětlení a zachycení atmosféry kolem rockových koncertů. Ukázky rozhodně nebudou zachycovat rozesmátý obličej, protože dobrý rocker je téměř stále v depresích.
HARRY A MISS BEZ VÝRAZU - Druhé tematické fotografování je zaměřeno na práci s extrémně malou hloubkou ostrosti, povíme si, jak kombinovat záběry v sérii a důležitá je také stať o nutnosti znát téma, které fotografujete, abyste nefotografovali nesmysly. Co je důležité u šachové partie?
JAK FUNGUJÍ HSL-HSV FUNKCE - Odhalíme vám tajemství ukryté v rozdílech funkcí HSL a HSV ve fotoeditorech a asi budete překvapeni, jak zásadní rozdíl mají. Ukážeme si, jak tyto rozdíly využít a kdy, v dárkovém balíčku pak najdete zdrojovou fotografii, abyste si mohli vše hned vyzkoušet.
OD FILMU K DIGITÁLU - Jak se mění fotografie na cestě od filmu k digitálním snímačům a co byste rozhodně měli zkusit, to je malé zamyšlení nad vývojem fototechniky.
JAK SE PLNÍ NESPLNITELNÉ PŘÁNÍ - Technika Blue Screen a kompozitní fotografie vám umožní plnit i velmi neobvyklá přání.
MOJE CESTA S FRANTIŠKEM - Alena Vykulilová se vzpomínkou loučí s Františkem Dostálem, který v prosinci ve věku 84 let opustil pozemský svět.
JAK SE FOTÍ DÍVKA A KŮŇ - Půvabné, pohádkové fotografie světoznámé fotografky fantasy stylu Markety Novak a příběh jejich vzniku.
BUĎTE DETAILISTI A PIPLEJTE - Stejně jako zátiší, ani architektura nikam neuteče a tak při jejím fotografování buďte důslední a to samé platí pro postprodukci.
PŮSOBIVÁ BAREVNÁ STŘÍDMOST - V tvůrčí fotografii se barvami neplýtvá a jejich střídmost dá vyniknout obsahu, je emotivní a zaujme (kupodivu) více, než barvami hýřící snímky. Ukážeme si, jak omezit škálu barev již v RAW konvertoru i ve fotoeditoru. Článek je v dárkovém balíčku doplněn několika 3D LUTs a Presety pro Lightroom.
JAK SE FOTÍ S LIŠKOU - Ani tentokrát nebudete ochuzeni o půvabné fotografie a vyprávění Janiny Foldynové, tentokrát vám poví, jak se fotí s liškou.
KRAJINA: ZIMA NEZIMA - Jak a co fotografovat v zimě, kdy není ta pravá sněhem oplývající krajina, ale spíše směs bláta a sněhu?
OMÁČKA JE ZÁVOD S ČASEM A TEPLOTOU - Článek věnovaný kulinářské fotografii je zaměřen na fotografování jídla, které se rychle mění s klesající teplotou.
JAK SE TVOŘÍ ČAJOVÝ DÝCHÁNEK - Třetí tematické fotografování se věnuje postprodukci a vizualizaci šálku s horkým čajem, ze kterého stoupá pára. Také k tomuto článku najdete v dárkovém balíčku dvě radosti, abyste si mohli vše hned vyzkoušet a modelce nepopálili ruce.
KREATIVNÍ MINIMALIZACE DLOUHOU EXPOZICÍ - Malá připomínka minimalizačního efektu při použití extrémně silných ND filtrů.
S KOŽICHEM BEZ KOŽICHU V ZÁVĚJÍCH - Fotografovat s nahu modelkou a s kožichem v závějích, to není (pro modelku) žádný med a když ještě na scénu nakráčí skupinka německých turistů, to už Filip Matušinský musí zjednat pořádek.

více

Jak číst e-magazíny nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma