Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Pacanka

Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Host
Vydáno: 2024
Jazyk: český
Počet stran: 192

Jak se konečně zbavit syndromu hodné holčičky?

Je jí právě třicet a ve vztahu ani ve stávajícím životě ji to nebaví. Chce žít svobodně, v souladu se svými pocity a sexualitou. Naplněný život a svobodu se snaží najít v Nizozemsku, doma v Česku, ve Francii, na Ukrajině a nakonec v Řecku. Hledá dobrodružství, setkává se s obyčejnými i neobyčejnými lidmi a doufá, že tam někde se konečně bude cítit šťastná. A přestože každá její cesta je jiná, mají cosi společného. Pacanka na to však přichází pomalu a postupně.

Ne v barech a hospodách, které navštíví, ne v postelích mužů i žen, s nimiž prožije lepší nebo horší sex. Jejím největším objevem je vnitřní svět. Postupně nahlíží společného jmenovatele svého chování — destrukci, pomocí které se snaží narušit své naučené vzorce. Cesta ven ale zdaleka není jednoduchá a přímá.

A kdo je vlastně pacanka?

–––

Již od své prvotiny se profiluje jako skvělá glosátorka, která se s koncentrovaným, ale zábavným sarkasmem dokáže tzv. trefit do černého.
— Týden.cz o novele Zítra už usnu

Je to kniha o důvěře ve vlastní pocity. O tom, proč s nimi nejsme spojení a jaké to může mít následky. Hlavně je to ale kniha o cestě za naplněným a autentickým životem a o tom, že k takové cestě patří nepříjemné zážitky a emoce stejně jako povznášející a radostné momenty.
— Klára Elšíková, autorka

Novela Kláry Elšíkové odhaluje silné společenské stereotypy týkající se výchovy, feminismu a sexuality. Kniha Pacanka se stává jejich zdařilou kritikou.
— Petra Dvořáková, spisovatelka

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma