Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Válka a trest

Válka a trest

Michail Zygar


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Pistorius a Olšanská s.r.o.
Vydáno: 2024
Jazyk: český
Počet stran: 368

Kniha se věnuje historii ukrajinsko-ruských vztahů. Odhaluje historii útlaku Ukrajiny ruskou říší, obviňuje ruskou kulturu z války a rozbíjí Putinův imperiální narativ, jímž ospravedlnil svůj brutální útok na Ukrajinu.
Na základě studia literatury, dostupných pramenů a vlastních reportáží popisuje Michail Zygar dlouhý vývoj Ukrajiny od jejích dávných počátků jako kulturně a politicky svébytného regionu, často v přímém konfliktu s Moskvou, až po Sovětským svazem kontrolovaný stát, který za druhé světové války strašlivě trpěl rukama nacistických vojáků a předtím Stalinovou politikou nuceného hladomoru ve 30. letech 20. století. Po pádu SSSR se Ukrajina stala nejprve postsovětským oligarchickým státem a poté státem s rostoucími ekonomickými, kulturními a politickými vazbami na Evropu a USA.
Zvláštní pozornost si zaslouží Zygarův popis vzestupu Volodymyra Zelenského od populárního komika a televizní osobnosti k rozhodnému symbolu ukrajinského odporu proti ruské invazi. Zelenského vzestup nastal v době příchodu nová generace Ukrajinců, kteří vyrostli v nezávislé zemi a nepovažovali se již za součást Ruska. To byl zlomový bod vedoucí k válce, protože Putin nechtěl tolerovat, že Ukrajina navždy ztratí.

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma