Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Můžu to doříct...?

Můžu to doříct...?

Jindřich Šídlo
Jan Dobrovský


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Argo
Vydáno: 2023
Jazyk: český
Počet stran: 234

V dubnu 2021 se ve vinohradském studiu poprvé sešli dva staří známí: \npředseda Kolegia Paměti národa Jan Dobrovský a novinář Jindřich Šídlo. Jejich \nspolečný podcast neměl zpočátku větší ambice než překlenout covidové \nobdobí do chvíle, než se Paměť národa bude moci vrátit ke svým pravidelným \nbesedám a přednáškám po celé zemi.
\nOhlas posluchačů ale překvapil. Od dubna 2021 vzniklo již více než 70 epizod, \nv nichž autoři na základě zkušeností z moderní politické historie popisují a \nhodnotí aktuální dění. Podcast Dobrovský&Šídlo byl dvakrát nominován na \nKřišťálovou lupu, v roce 2022 se umístil v kategorii podcastů na třetím místě. V \nrámci své permanentní tour vyprodali autoři sály po celé zemi a stali se i \nvyhledávanými hosty prestižních hudebních festivalů (Metronom, Slunovrat, \nKrásný ztráty).
\nKniha „Můžu to doříct“, jejíž název je odvozen z nejčastější věty, kterou si \npánové Dobrovský a Šídlo vyměňují před natáčením i během něj , nabízí upravený \npřepis třinácti epizod první sezony podcastu. Od „operace Vrbětice“, přes \nsněmovní volby v říjnu 2021 až po ruský útok na Ukrajinu v únoru 2022. \nTexty doplňují dobové fotografie a na závěr každé kapitoly se čtenář také \ndozví, „jak to všechno nakonec dopadlo“. Tedy nakolik se předpovědi a \nhodnocení autorů nakonec protnuly s pozdější realitou a jaký byl další osud \nhlavních i vedlejších postav našich rozmluv. \n\n\n

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma