Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Lenochod Jimmy & jeho backup band

Lenochod Jimmy & jeho backup band

Pavel Bareš


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Host
Vydáno: 2023
Jazyk: český
Počet stran: 455

Hudební román od autora, který je hlasem mladé generace

Lenochod Jimmy a jeho backup band to do rádií nikdy nedotáhli. Svoji kariéru v hudebním showbyznysu zakončili úplně stejně, jako ji začali: coby podprůměrná středoškolská garážovka, která svým fanouškům kromě chronického pískání v uších nikdy nepřinesla žádnou přetrvávající hodnotu.

O patnáct let později si Dylan huntuje záda při kancelářské práci, Jess si ničí nervy jako učitelka na základce a Casper se marně snaží uchopit otěže rodinného života. Z divokého mládí stráveného na pódiích zahulených klubů jim zbyly jen zastřené hořkosladké vzpomínky. Aspoň do té doby, než se na scénu vrátí bývalý spoluhráč Ollie s nápadem natolik absurdním, že ho nelze odmítnout: Lenochod Jimmy a jeho backup band se dají znovu dohromady. Společně vyrazí na stejný fesťák, na kterém se před patnácti lety všechno podělalo, vrátí zpátky čas a splní si svoje mladistvé sny dřív, než se všichni do posledního stanou oživlými mrtvolami v zajetí dospěláckých povinností.

Lenochod Jimmy & jeho backup band je kniha o hudbě a moci, která v ní dřímá; o dospělosti a strachu z ní; o přátelství, ztrátě, bolesti a smíření. Je o tom, jak důležité je, aby basa držela tempo s bicími, a o tom, že občas nemusíte hrát zase tak dobře, když hrajete dost nahlas.

–––

Autor úspěšného Projektu Kronos promlouvá ke svým vrstevníkům, přitom však postupně nachází své místo na literární scéně mimo jakékoli žánrové škatulky.
— iDNES.cz

Meta překvapivě trefně komentuje moderní vztah k soukromí a důvěře, propast mezi starší a mladší generací i metastáze popkultury do našeho myšlení.
— 
Boris Hokr o románu Meta, Česká televize

Spíše než sci-fi románem je Meta románem společensko-psychologickým, zaostřeným na jednotlivé postavy než na zbytky lidstva vyvražďující se o poslední zdroje.
Tvar o románu Meta 

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma