Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Dívka v pruhovaných šatech

Dívka v pruhovaných šatech

Ellie Midwoodová


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Jota
Vydáno: 2023
Jazyk: český
Počet stran: 366

Strhující román založený na skutečném příběhu Židovky Heleny Citrónové a nacistického důstojníka Franze Wunsche

Německo, rok 1947. Na stole doktora Hoffmana, amerického psychiatra, přistává podivný případ týkající se poválečné denacifikace. Před soud je předvolán bývalý osvětimský dozorce Franz Dahler. Ten si s sebou bere nečekaného svědka – Helenu, bývalou vězeňkyni, která je v současnosti i jeho manželkou.
Ve chvíli, kdy dozorcovo jméno poznává jiný muž, Andrej Novák, který byl také vězněn v Osvětimi a který se po válce stal „lovcem nacistů na plný úvazek“, žádá, aby byl Dahlerův případ důkladně prošetřen. Tvrdí totiž, že tento bývalý příslušník SS Helenu v táboře zneužíval a jinak se nechová ani teď, když ji přivádí s sebou do soudní místnosti. Tichá a poddajná Helena působí jako typická oběť násilí, a když začne u soudu vypovídat ve prospěch manžela, doktor Hoffman je z vývoje situace jen víc a víc zmatený. Čelí tomu nejméně pravděpodobnému příběhu o lásce, jaký kdy viděl, anebo se před ním obhajuje psychicky nemocná žena, která vnímá minulost zkresleně?

Psychologický román, který čtenáře přenese zpátky do středu Osvětimi i do poválečného Německa a donutí ho hádat, která ze stran má vlastně pravdu.

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma