Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Moc

Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Host
Vydáno: 2023
Série: Věrní a padlí díl 1
Jazyk: český
Počet stran: 663

První kniha z kultovní série Věrní a padlí od uznávaného autora fantasy Johna Gwynna

Mladý Corban se závistivě dívá, jak se z chlapců stávají muži a učí se umění války. Sám už touží držet meč a kopí, aby chránil zemi svého krále. Ten den však nastane dřív, než čekal. Teprve ve chvíli, kdy ztratí ty, které miloval, zjistí, jaká je skutečná cena odvahy.

Dějiny Zemí vyhnanců jsou plné krvavých střetů mezi vojsky lidí a obrů, při kterých zem zčernala jejich prolitou krví. I když byly kmeny obrů před dávnými věky poraženy, jejich dobyté pevnosti se dosud tyčí po celé zemi. Nyní se však obři znovu probouzejí, kameny roní krev, a dokonce se objevili i obrovští červci. Ti, kdo ještě dovedou číst znamení, vidí přicházet hrozbu mnohem větší, než byly dávné války. Svět zahalí žal, andělé a démoni se chystají na bitevní pole. Pak propukne válka, která ukončí všechny války.

Král Aquilus svolává ostatní krále na sněm, aby v naléhavé době vytvořil alianci. Proroctví praví, že temnota i světlo budou mít každý svého šampiona — Černé slunce a Jasnou hvězdu. Bylo by moudré je oba najít, neboť pokud se Černému slunci podaří vystoupat na trůn, veškeré naděje a sny lidstva se promění v prach.

–––

Série, která slibuje stejnou míru komplexnosti a hloubky jako knihy Roberta Jordana z cyklu Kolo času či Píseň ledu a ohně George R. R. Martina.
— Library Journal

Pokud máte jako čtenáři rádi komplexní, dobře vystavěnou a naprosto pohlcující grimdark fantasy, pak je pro vás Moc ideální volbou.
— Grimdark Magazine

Román mi poskytl pohlcující čtenářský zážitek podobný těm, které mi v průběhu posledních tří desetiletí nabídli David Gemmell, Raymond E. Feist, George R. R. Martin a — samozřejmě — J. R. R. Tolkien. A těmto autorům, stejně jako Johnu Gwynnovi, budu navždy vděčný.
— Fantasy Book Review

Kouzlo Gwynnova mistrovství pak spočívá v tom, že se sice s ničím příliš nepáře, děj uhání vpřed od jedné bitky k druhé — ale zároveň jsou jako drahokamy v textu uschována tajemství fungování celého světa, které je třeba odhalit.
— Pevnost o knize Stín bohů 

více

Série Věrní a padlí

Obálka knihy Moc
Moc

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma