Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Násilí

Násilí

Alexander Staffa

Původní cena: 349 Kč

Koupit za 244 Kč Koupit jako
dárek
Cena včetně DPH


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Host
Vydáno: 2023
Jazyk: český
Počet stran: 480

Strhující příběh šílenství, síly krevních pout a lásky v kulisách rozpadající se Evropy

Viktor Juhl je etnický Němec z mnohonárodnostní Bukoviny, který během druhé světové války musí narukovat k jednotkám SS. Potácí se prostorem krvavých zemí — Ukrajiny a Běloruska —, jimiž se fronta několikrát převalila tam a zpět. Jemu jako by se ale zvěrstva válečného konfliktu vyhýbala. Zmámeně a otupěle bloudí po zajateckých táborech. Jeho cesta připomíná hypnotickou pouť, kdy se všechno děje mimoděk, bez vůle a bez svědomí. Jako kdyby vše prožíval v horečce nebo bizarním snu, což ještě podtrhuje autorův výjimečný, podmanivě expresivní styl. Z tohoto blouznění procitá Viktor Juhl ve chvíli, kdy ve vyhlazovacím táboře v Osvětimi potkává svou první lásku z rodné Bukoviny, židovku Saru. A zoufalým činem se ji rozhodne zachránit.

Násilí je románem neobvyklým a pozoruhodným stejně jako jeho autor. Alexander Staffa vydává své první dílo v pětasedmdesáti letech, pracoval na něm více než deset let a procestoval při tom všechna místa, kterými prošel jeho hrdina.

–––

Pětasedmdesátiletý debutant Alexander Staffa vnáší do české literatury jedinečný, expresivní výraz a styl. Vyčerpané téma druhé světové války nahlíží z nečekané perspektivy a narušuje její černobílé vnímání, když o válečných zvěrstvech vypráví skrze příběh lásky etnického Němce z Bukoviny, člena SS, k židovské dívce.

— Ondřej Nezbeda, redaktor

K sepsání knihy mě přivedla alegorie. Převládající pocity bezvýchodnosti z vlastních prožitků v tehdejším Československu. Potřeboval jsem je zprostředkovat čtenáři v obsažné románové formě.

— Alexander Staffa, autor

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma