Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Píseň mrtvých

Píseň mrtvých

Graham Masterton


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Host
Vydáno: 2022
Série: Případy komisařky Katie Maguirové díl 9
Jazyk: český
Počet stran: 447

Devátý díl série s komisařkou Katie Maguirovou

Seržant irské Gardy, který měl svědčit ve velkém procesu vyšetřujícím korupci v policejním sboru, je nalezen mrtvý, bez hlavy a s irskou flétnou zaraženou do krku. Tato vražda posílá všem potenciálním whistleblowerům jasný vzkaz — když nebudete mlčet, skončíte stejně.

Kromě vyšetřování tohoto děsivého zločinu se komisařka Katie Maguirová snaží dopadnout stále mocnější drogový gang, který vede jeden z nejnebezpečnějších dealerů v Corku. Po počátečních úspěších se však případ zkomplikoval a Katie se ocitá pod ještě větším tlakem.

Když se navíc najde bezhlavé tělo dalšího policisty, začne být jasné, že ochránit ohrožené whistleblowery nebude vůbec jednoduché.

–––

V předchozích dílech Katie díky své nekompromisní povaze bojovala se zločinem v drsných corkských ulicích odhodlaně a tvrdě. V Písni mrtvých však na jejím brnění možná zahlédneme první prasklinky. Další silný a působivý příspěvek do série.
Books and Lesser Evils

Masterton nepředstavuje čtenářům Irsko jako zelený ostrov, kde se přátelé scházejí po hospodách a zpívají a tančí až do rána, čtyřlístky plní lidem přání a všude poskakují nezbední skřítci, kteří by nikomu nezkřivili ani vlas na hlavě. Tato země je pro něj čistý noir.
— Reviewing the Evidence

Není těžké uhádnout, že tento sympatický skotský autor se nejdříve proslavil jako autor hororů. Nejenže ve své krimi sérii s Katie Maguirovou využívá extrémně realistické popisy násilí, ale už v jeho nevyzpytatelném pohledu můžeme spatřit cosi hitchcockovského.
— Severskékrimi.cz

více

Série Případy komisařky Katie Maguirové

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma