Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Královna Alžběta II.

Královna Alžběta II.

Andrew Morton


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: XYZ
Vydáno: 2022
Jazyk: český
Počet stran: 464

Je to žena, jejíž život provází samá nej – nejdéle vládnoucí, nejzcestovalejší a na stydlivého člověka i nejspolečenštější, neboť se tváří v tvář potkala s více poddanými než kterýkoli jiný panovník v dějinách.

Královna Viktorie si vysloužila titul babičky Evropy, zatímco královna Alžběta II. se stala babičkou Spojeného království a Commonwealthu. Nejdéle sloužící panovnice v dějinách zasvětila svůj život rodině, svému lidu i širší rodině národů. Přes mnohé překážky a překvapení, které ji během vlády potkaly, vždy oddaně sloužila své zemi a trpělivě přihlížela dějinám, jež se kolem ní utvářely -, často s jiskrou v oku. Představovala jistotu v dobrých i zlých časech, vždy připravená slavit i projevit soucit. Její život kopíroval cestu Británie v dobách války i míru. Zbožňovaná a nesmírně populární Alžběta II. se zapíše do dějin jako možná nejvýznamnější britská královna.

Poutavá, zasvěcené biografie oceňovaného spisovatele a historika Andrewa Mortona, autora knih Elizabeth & Margaret: Důvěrný svět královských sester a Diana: její skutečný příběh, vás zavede do zákulisí a odhalí královnu i celý její svět.

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma