Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Bolestná laskavost

Bolestná laskavost

Jo Browning Wroeová


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Host
Vydáno: 2022
Jazyk: český
Počet stran: 383

Najde mladý muž po bolestném setkání se smrtí sílu vrátit se k životu?

Píše se říjen roku 1966. William Lavery úspěšně dokončil studia, stal se nejmladším balzamovačem v zemi a své úspěchy právě oslavuje na svátečním banketu. Netuší však, že ještě téhož večera své nově nabyté dovednosti použije v praxi — balzamovači z celé Británie se sjíždějí na pomoc do velšského města Aberfanu, kde obrovský sesuv půdy zavalil školu a připravil o život přes sto dětí.

To, co William během oné dlouhé chladné noci zažije, ho nadobro změní. Přinutí ho to rozpomenout se na svá chlapecká léta, na dobu, kdy místo dráhy balzamovače celým srdcem toužil zasvětit život hudbě. A připomene mu také okamžik, který mu tento sen nenávratně zničil, ale zato ho dovedl až sem, do Aberfanu. Na místo, které mu ukáže cenu pomoci druhým, ale i sílu laskavosti.

–––

Postava Williama Laveryho působí na pozadí aberfanské tragédie nesmírně plasticky. Navíc příběh vypráví o tématech, která jsou důležitá i v současnosti: o síle společenství, empatii a nesobeckosti tváří v tvář ztrátě a traumatu.
Jess Kiddová, spisovatelka

Křehká a elegantní prvotina Jo Browning Wroeové vám rozláme srdce na kusy a pak je zase něžně složí dohromady — stejně jako soucit a láska blízkých šetrně léčí rány..
— Psychologies

Tento příběh zkoumající intimitu a blízkost, lásku i ztrátu, trauma a zotavení je vyprávěn s citem a úctou.
— Nation Cymru

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma