Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Nečekaný vrah

Nečekaný vrah

Thomas Pettersson


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Host
Vydáno: 2022
Jazyk: český
Počet stran: 336

Kdo skutečně zabil švédského premiéra?

Píše se rok 1986, poslední únorový den. V mrazivém večeru se oblíbený švédský premiér Olof Palme s manželkou Lisbeth těsně před půlnocí vrací z kina. Palmemu zbývají poslední minuty života — o pár chvil později ho na rohu ulice zastřelí neznámý muž. Krátce po dvanácté je v nemocnici prohlášen za mrtvého. Celé Švédsko i Evropu zasáhne šok. Jak se mohlo stát, že v mírumilovné zemi zavraždili tak konsenzuálního politika, jakým byl Olof Palme? A hlavně: Kdo vystřelil?

Vražda Olofa Palmeho se stala jednou z největších kriminálních záhad dvacátého století. V roce 2007 se případem začal zabývat novinář Thomas Pettersson: výroky jednoho ze svědků se tolik lišily od ostatních svědeckých výpovědí, že stály za ověření. Výsledkem novinářova dvanáctiletého pátrání je nejen mezinárodně úspěšná kniha Nečekaný vrah, která se čte jako thriller, ale také vyřešený případ: na základě Petterssonových důkazů a argumentů švédská policie kauzu vraždy Olofa Palmeho konečně uzavřela.

–––

Seriálová adaptace Netflix 2021

Fenomenální kniha Thomase Petterssona Nečekaný vrah poskytla podle všeho podklady k uzavření vyšetřování vraždy Olofa Palmeho. A možná se jí vyšetřovatelé i řídili.
Aftonbladet 

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma