Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Technologie obrábění

Technologie obrábění

Miloslav Štulpa


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Grada
Vydáno: 2022
Jazyk: český
Počet stran: 160

Práce na CNC obráběcích strojích se – podobně jako ostatní obory – neustále vyvíjí. Objevují se nové řezné materiály, nástroje, nové metody obrábění, jejichž společným jmenovatelem je především zvýšení produktivity.
CNC program pro řízení stroje musí obsahovat nejvhodnější řezné podmínky nastavené pro konkrétní obráběnou plochu součásti a pro konkrétní nástroj.

Podmínkou přípravy kvalitního programu je znalost a schopnost používat obráběcí technologie soustružení, frézování a vrtání. Protože si není možné zapamatovat obrovské množství informací včetně konkrétních řezných podmínek, je třeba porozumět možným souvislostem již při čtení výkresu. O co se jedná na konkrétním polotovaru? Jak jsou jednotlivé operační úseky náročné? Co může být problematické?

Publikace, kterou držíte v rukou, podává souhrnně informace o technologiích obrábění v oblastech soustružení, frézování a vrtání, o moderních trendech a technologickém vývoji. Je určena zejména technologům, programátorům a obsluze CNC strojů, ale ocení ji i vedoucí pracovníci, kterých se týká inovace výroby.

V současnosti se již nelze specializovat na jeden typ obrábění, protože stroje zvládnou technologií více. Užitečné informace zde ale samozřejmě najdou i pracovníci na jednoprofesních strojích. V knize nechybí ani příklady efektivního použití tabulek výrobců nářadí a upínačů.

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma