Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy A já pořád kdo to tluče

A já pořád kdo to tluče

Radka Denemarková


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Host
Vydáno: 2022
Jazyk: český
Počet stran: 163

Nové vydání dnes už téměř legendární prozaické prvotiny, která odstartovala mimořádně úspěšnou spisovatelskou dráhu Radky Denemarkové

Jeden zločin. Jedna hra. Birgit Stadtherrová, geniální dramatička, spoutaná vlastními démony, neschopná navštívit ani premiéru své hry. Petr Buch, obsedantní sadistický režisér skrývající tajemství. Divadlo jako únik z reality. Divadlo jako terapeutický prostředek. Divadlo jako náš svět. Všichni musejí odehrát svůj part až do hořkého konce. V životě je to stejné jako na divadle. S postupujícím věkem ubývá rolí, které člověk muže hrát.

A já pořád kdo to je,
kdo mi nedá pokoje,
a já pořád kdo to tluče —
a on ďábel na obruče…

–––

A já pořád kdo to tluče jsem psala před téměř dvaceti lety, psalo ji mé tehdejší já. Ale nic se nevyrovná pocitům, když kniha vzniká. To střídání zoufalství a radosti. Jsem román, který právě píšu. Jen v takovém údivu má cenu psát. Když píšu novou knihu, začínám od nuly.

Forma románu byla v tomto období zásadní, plánovala jsem trilogii a všechna témata budoucích knih jsou zde. A já pořád kdo to tlučePeníze od Hitlera a Kobold jsou průzkumem mentality prostoru, v němž jsem se narodila. Taková je trilogie o středoevropském dvacátém století, která vznikala postupně v průběhu šesti let. 

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma