Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Atomoví parchanti

Atomoví parchanti

Sam Kean


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Práh
Vydáno: 2022
Jazyk: český
Počet stran: 440

Vědci měli odjakživa svá tajemství. Ale jen málokdy hrála tato tajemství tak významnou roli jako za druhé světové války. Uprostřed vývoje atomové bomby dostali šéfové projektu Manhattan znepokojivou zprávu – že je nacistické Německo ve výzkumu jaderné zbraně mnohem dál než Spojenci.

S pouhými pár kilogramy uranu by Hitler dokázal zvrátit průběh války a dobýt Evropu. Různorodý tým géniů zvaný Alsos, který byl vyslán na nepřátelské území s úkolem vyzvídat, sabotovat, a dokonce i likvidovat členy nacistického Uranového spolku se pokusí tyto plány zhatit.

Uznávaný autor Sam Kean přináší pravdivý příběh hrdinů, na jejichž ramenou spočíval osud celé války.

Sam Kean je autorem knih, které pronikly do žebříčku nejprodávanějších titulů podle The New York Times. Britský deník The Guardian jmenoval Caesar’s Last Breath nejlepší vědeckou knihou roku 2017. The Violinist’s Thumb a The Tale of the Dueling Neurosurgeons byly nominovány na cenu PEN/EO Wilson Literary Science Writing Award v letech 2013 a 2015. Kean byl v roce 2018 editorem sbírky The Best American Nature and Science Writing a jeho texty se objevily v listech The New Yorker, The Atlantic, The New York Times Magazine, Psychology Today, Slate, a dalších.

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma