Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Pro dítě to nejlepší

Pro dítě to nejlepší

Line Holmová
Stine Boltherová


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Host
Vydáno: 2022
Série: Maria Justová díl 1
Jazyk: český
Počet stran: 544

Padesát let starý případ a vražda vysokého funkcionáře spolu na první pohled nesouvisejí. Na ten druhý už ano.

Maria Justová pracuje jako historička v Policejním muzeu v Kodani. Právě když dokončuje přípravu výstavy o nevyřešených vraždách za posledních sto let, dojde k brutálnímu útoku na generálního tajemníka Červeného kříže.

Vyšetřovatelé Mikael Dirk a Frederik Dahlin nemají k dispozici mnoho stop, případ však rozpoutá mediální bouři a vyvolá zájem i mezi politickými špičkami. Vedení požaduje výsledky a vyšetřovatelům kromě nedostatku vodítek komplikuje práci i to, že jsou každý z úplně jiného těsta.

Maria náhodou objeví spojitost mezi smrtí generálního tajemníka a dvaapadesát let starým nevyřešeným případem dvojnásobné vraždy na kodaňském předměstí, a zaplete se tak do vyšetřování v nejvyšších kruzích. To nakonec vede až do Grónska a k jedné z nejhanebnějších kapitol dánských dějin. Především se však Maria netušeně dostane i do hledáčku vraha.

–––

Holmová a Boltherová nabízejí mnohem víc než jen poutavé čtení, dopodrobna znají policejní práci a vědí, že politici někdy zapomínají, co je ve snaze o udržení moci ještě přípustné. Je skvělé, že se dostáváme k natolik zajímavému tématu, důležitější však je, že autorky dokážou vybudovat napětí a udržet ho… A finále je doslova strhující.
Dagbladenes Bureau

Autorky se ponořily do starého dánského kolonialistického skandálu a naroubovaly na něj nejmodernější skandinávskou krimi.
— Jyllands-Posten

Autorky brilantně zvládají žánr a mají výrazný cit pro nervydrásající okamžiky a napínavé zvraty, jaký se u debutantek vidí jen málokdy.
— Berlingske

Line Holmová a Stine Boltherová spolu tvoří nové autorské duo. Jejich společná prvotina Pro dítě to nejlepší má spletitý a napínavý děj, autorky drží ve vzduchu hned několik míčů — a to se málokomu podaří s takovou elegancí.
— Politiken

více

Série Maria Justová

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma