Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Všechno modré z nebe

Všechno modré z nebe

Mélissa Da Costa


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Jota
Vydáno: 2022
Jazyk: český
Počet stran: 647

Šestadvacetiletému Émilovi zbývají jen dva roky života a ví to. Lékaři nad ním vyřkli ortel předčasné Alzheimerovy nemoci a on si přeje jediné: uniknout před nemocnicí a lítostí své rodiny a přátel, vydat se na cestu a setrvat na ní až do posledního dechu. Přes inzerát hledá někoho, kdo by ho při tom doprovázel.
K jeho vlastnímu překvapení dostane odpověď a setkává se s tajemnou Joanne, mladou ženou, která nijak nespěchá s vysvětlením, před čím utíká ona sama. A tak začíná jejich putování, které čtenáře ohromí svou krásou. Každý kousek cesty, každé setkání s novým člověkem je příležitostí k objevování sebe sama. Nejrůznější emoce pronikají skořápkou Émilových bolestí a jemu (a nejen jemu) nezbývá, než hledat novou vnitřní rovnováhu i způsob, jak čelit nevyhnutelnému.
Mélissa Da Costa píše něžně a laskavě, živě a návykově: jakmile si získá čtenářovu pozornost, už ji nepustí. Přesné dialogy, zajímavé a dobře vykreslené postavy ‒ to jsou její silné stránky, stejně jako nečekaná a emotivní rozuzlení.
Všechno modré z nebe je její první román, který vydala ve dvaceti osmi letech a v roce 2020 za něj získala cenu Alaina Fourniera pro začínající spisovatele a cenu čtenářů Grand Prix du Livre de Poche 2020.

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma