Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy A noc byla jako samet

A noc byla jako samet

Silvia Moreno-Garciová


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Host
Vydáno: 2022
Jazyk: český
Počet stran: 327

Napínavý noirový příběh prodchnutý atmosférou Mexika sedmdesátých let a nezbytným cigaretovým kouřem

Nepravděpodobnou hrdinkou příběhu se proti své vůli stává sekretářka Maite, která ze svého fádního života utíká k vysněným dobrodružstvím a romantickým komiksům. Jednoho dne ji její sousedka, půvabná studentka umění Leonora, požádá o výpomoc. Dívka však vzápětí beze stopy zmizí a Maite se ji vydává hledat. Přitom proniká do prostředí studentského hnutí a disentu.

Není však jediná, kdo se snaží Leonoru vypátrat. Elvis, mladý muž z oddílu Jestřábů, má za úkol brutálně rozprášit protesty vůči vládě. Se svou láskou k rokenrolu a svébytným etickým kodexem také nezapadá, avšak na pokyn tajemného šéfa se pustí do pátrání po zmizelé dívce. Brzy se mu do cesty připlete Maite. Spojuje je nejen láska k hudbě, ale také hluboká osamělost, která oba neustále provází.

Maite i Elvis, kteří spolu pronikají do spleti intrik, násilí, špionáže a války bezpečnostních služeb, zjišťují, že se jim dění vymyká z rukou — pátrání po pohřešované dívce se může v jediném okamžiku změnit v boj o život.

–––

A noc byla jako samet je noir se srdcem ze zlata — je to vyprávění, v němž empatie, kterou cítíme k postavám, nakonec odhaluje důležitou pravdu: Moreno-Garciová je nejen talentovaná vypravěčka, ale také neuvěřitelně všestranná autorka.
NPR.org

Strhující příběh, který je stejně zábavný jako tajemný. Postavy jsou fascinující, tón svěží a romantický a celé je to zabaleno do záhadného příběhu s nečekanými zvraty. Silvia Moreno-Garciová je autorka, jejíž díla se automaticky dostanou na váš seznam „must-read“.
— USA Today

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma