Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Modrý zámek

Modrý zámek

Lucy Maud Montgomery


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Splendidum družstvo
Vydáno: 2022
Jazyk: český
Počet stran: 241

Modrý zámek je román kanadské spisovatelky Lucy Maud Montgomeryové (1874 -1942) z roku 1926, známé především díky románu Anne of Green Gables (1908), kterým se proslavila ještě za svého života. V roce 1935 obdržela Řád britského impéria. Její dílo, deníky a dopisy četli čtenáři a studovali vědci po celém světě.

Popularita knihy Modrý zámek vzrostla v Kanadě po opětovném vydání v roce 1990. Kniha se dočkala dvou divadelních adaptací; v roce 1982 byl podle ní natočen úspěšný polský muzikál a o deset let později román zpracoval kanadský dramatik Hank Stinson.

Hrdince románu Valancy Stirlingové je dvacet devět let, není vdaná a celý život žije s dotěrnou matkou a pomlouvačnou rodinou, která jí aktivně brání ve štěstí a chová se k ní jako k dítěti. Když je Valancy diagnostikována nevyléčitelná srdeční choroba, tají to a zároveň si uvědomuje, že nikdy v životě nebyla šťastná, a tak se bouří proti nudnému životu, který jí rodina vždy vnucovala. Začne je objektivně soudit, a co hůř, řekne jim přesně to, co si myslí, což způsobí, že klan Stirlingů dojde k závěru, že Valancy náhle přišla o rozum.

Valancy se rozhodne odstěhovat z matčina domu, poté, co se dovídá, že ji zbývá rok života... a pak se začaly dít věci.

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma