Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Bez jména

Bez jména

Wilkie Collins


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Splendidum družstvo
Vydáno: 2021
Jazyk: český
Počet stran: 398

William Wilkie Collins (8. ledna 1824 – 23. září 1889) byl anglický romanopisec, autor povídek a divadelních her. Přestože jeho tvorba zůstala ve stínu jeho slavnějšího přítele Charlese Dickense je Wilkie Collins velmi oblíbeným autorem, čemuž nasvědčuje i zvýšený zájem o jeho díla ze strany televizních a filmových producentů. Po mnohaleté pauze jeho knihy opět zaplňují regály v knihkupectvích.

Román ´No Name´ (Bez jména), odsouzený viktoriánskými kritiky jako nemorální, je dnes považovaný za dílo s mimořádným společenským vhledem, ukazuje Williama Wilkieho Collinse na vrcholu jeho literární tvorby. Je to příběh dvou sester, Magdalény a Norah, které po smrti svých milovaných rodičů zjistí, že jejich rodiče nebyli v době jejich narození manželé. Vyděděné a vyhnané ze svého domova se musí postarat sami o sebe a buď se smířit se svým neblahým osudem, nebo se rozhodnout získat zpět své bohatství jakýmkoli způsobem.

Romantický příběh se zajímavě rozvíjí a bude vás držet od začátku až dokonce.

Kniha byla upravena i pro rozhlas, kterou vysílalo na BBC Radio 4 v šesti epizodách v roce 1989 - opakováno pro velký úspěch v roce 2013, 2019 a v září 2021.

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma