Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Skrytá krása detailu

Skrytá krása detailu

Zdeněk Lukeš
Pavel Hroch


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Argo
Vydáno: 2021
Jazyk: český
Počet stran: 304

Kniha představuje širokou paletu originální výtvarné\nvýzdoby pražských staveb, navržených významným\narchitektem Osvaldem Polívkou (1859–1931) v období\nkolem roku 1900, tedy v éře pozdního historismu\na secese. Polívka je znám jako spoluautor Obecního\ndomu a projektant řady bankovních paláců v centru\nčeské metropole, byl rovněž tvůrcem tzv. Nové\nradnice na Mariánském náměstí. Méně už je známo,\nže spolupracoval také s řadou pražských stavitelů, jako\nbyli např. Václav Havel nebo Antonín Novotný, na\nprojektech průčelí činžovních domů.
\nPodrobná fotografi cká dokumentace Pavla Hrocha\nnás seznamuje s desítkami pozoruhodných detailů,\nz nichž mnohých si návštěvník Prahy při zběžné\nprohlídce nepovšimne.
\nKniha představuje architekta Polívku a jeho nevšední\ntvorbu a poté podrobně dokumentuje celky i detaily\nvýzdoby jeho pražských realizací z období 1891–1922.\nV Dodatcích nechybí soupis všech jeho staveb,\ncurriculum vitae a slovníček jeho spolupracujících\nvýtvarníků a architektů.

\n\nVydání knihy podpořilo hlavní město Praha.

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma