Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Dar volby

Dar volby

Edith Eva Eger Dr.


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Práh
Vydáno: 2021
Jazyk: český
Počet stran: 256

Ve své druhé knize Dar volby doktorka Edith Eva Egerová přináší dvanáct praktických lekcí, jak změnit svůj život. Odkrývá, že vězení si vytváříme pouze v naší mysli a že jediný opravdový klíč k němu leží v naší kapse. Ať už se nám stane cokoli, vždy máme na vybranou, jak se k tomu postavíme a co s tím uděláme. Svoboda je naše každodenní volba a jen my sami se můžeme vymanit z role oběti a být tím, kým skutečně jsme. Ať je i vám tato kniha dobrým průvodcem na cestě k uzdravení!

„Život – navzdory nevyhnutelným traumatům, bolesti, smutku, strádání a nakonec i smrti – je dar. Dar, který sabotujeme, pokud zůstáváme zajatci svých obav a strachů – z chyby, ze selhání či z opuštění. Vážit si života znamená spatřovat dar v čemkoli, co se děje, i když to není snadné a bojíme se, jestli to vůbec přežijeme. Znamená to život oslavovat. Žít ho s nadšením, radostí a láskou.“

Edith Eva Egerová se narodila 29. září 1927 v maďarské židovské rodině v Košicích. V pouhých šestnácti letech ji nacisti deportovali do Osvětimi, kde jí zavraždili rodiče a kde musela tančit Mengelemu. Spolu se sestrou Magdou přežila několik lágrů i pochod smrti. V roce 1945 ji američtí vojáci vytáhli z hromady mrtvol v Mauthausenu. Ještě desítky let po válce bojovala s traumaty a pocitem viny. V Americe, kam nakonec s manželem za dramatických okolností po komunistickém převratu emigrovala, si udělala doktorát z klinické psychologie, vychovala tři děti a otevřela si terapeutickou praxi. Na žádost americké armády začala pomáhat vojákům ohroženým posttraumatickým stresovým syndromem. O své vlastní minulosti přitom zpočátku vůbec nedokázala mluvit. Pak se ale odhodlala mlčení prolomit a po pětatřiceti letech se vydala do Auschwitz. Teprve tam pochopila, že aby se mohla uzdravit, musí nejdřív odpustit. Ne Hitlerovi nebo Mengelovi. Ale sama sobě.

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma