Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Pojídačka hříchů

Pojídačka hříchů

Megan Campisiová


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Host
Vydáno: 2021
Jazyk: český
Počet stran: 327

Říká se, že existují jen dva druhy příběhů: muž se vydává na cestu a do města přijíždí cizinec. Je však ještě třetí: žena poruší pravidla.

Čtrnáctiletá May je zatčena za krádež a brzy se dozví rozsudek: stane se pojídačkou hříchů. Jednou z nenáviděných žen, které musejí vyslechnout zpověď umírajících, během pohřebního rituálu sníst jídla symbolizující hříchy a odcházejícím duším tak umožnit vstup do nebe. Samy však zůstávají poskvrněny cizími proviněními a jsou odsouzeny k životu na okraji.

Nově nabytá identita už navždy němé a pro společnost raději neviditelné pojídačky však May otevírá jiné dveře. Když začnou za podivných okolností umírat královniny komorné a ona musí z rakví sníst hříchy, které mrtvé nespáchaly, rozhodne se May pátrat po tom, proč musely ženy zemřít a kdo si jejich smrt přál.
Pojídačka hříchů nabízí poutavý příběh o zradě a lsti, o smrtelném tajemství a mlčení, o ženách mocných i společensky vyloučených, o moci, ale také o zvláštní svobodě, které se těší vyděděnec bez jakékoliv naděje na spásu.

–––

Campisiová vykouzlila rozkošně pokroucenou verzi Británie šestnáctého století: tudorovskou Anglii v pokřiveném zrcadle. Její hrdinka, mladá dívka, jež se krutým řízením osudu stala vyvrhelem, je promyšleně vykreslená a bolestně skutečná. Campisiová napsala temný, košatý příběh, který je plný humoru, nezapomenutelných postav a tajuplných záhad. Čtenářovo srdce i mysl zůstane v zajetí jeho kouzla až do poslední stránky.
Jennie Melamedová, spisovatelka

Pojídačka hříchů, neuvěřitelně nápaditá a plná historických podrobností, je především nadčasovým příběhem o ženě, která získá zpět svoji sílu. 
Christina Dalcherová, autorka románu Vox

Představte si spojení děl Margaret Atwoodové a Umberta Eca — a dostanete tento úžasný román. 
Palm Beach Post

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma