Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Strážci majáku

Strážci majáku

Emma Stonexová


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Jota
Vydáno: 2021
Jazyk: český
Počet stran: 304

Moře si tajemství nechává pro sebe…

Cornwall, 1972. Z odlehlého majáku kilometry od pobřeží zmizeli tři jeho strážci. Vstupní dveře zůstaly zamčené zevnitř. Hodiny se zastavily. V záznamech o počasí hlavní strážce popisuje velkou bouři, nebe však bylo celý týden jasné.

Co se s těmito muži na odlehlé věži v moři stalo? Rozbouřené moře šeptá jejich jména, příliv topí duchy. Je jejich tajemství vůbec možné někdy vylovit z vln?

I o dvacet let později ženy, které po strážcích zůstaly, bojují s tím, jak žít dál. Helen, Jenny a Michelle měla tragédie spojit, místo toho je rozdělila. Když k nim přijede spisovatel, který se záhadu snaží objasnit, přináší jim i možnost vyprávět jejich verzi příběhu. Pravda ale může začít vycházet na povrch, jen když se pozůstalé postaví svému nejtemnějšímu strachu…

Strážci majáku jsou napínavý román s příchutí slaného vzduchu cornwallského pobřeží a také nezapomenutelný příběh o smutku a lásce, který se zamýšlí nad tím, jak strach stírá hranici mezi realitou a představivostí.

Kniha byla inspirována skutečným příběhem záhadného a dosud nevysvětleného zmizení tří strážců majáku na Flannanských ostrovech poblíž pobřeží Skotska v roce 1900. Stejná událost inspirovala také tvůrce filmu Strážci majáku (2018) v Gerardem Butlerem v hlavní roli a částečně také Maják (2019) s Willemem Dafoem a Robertem Pattinsonem.

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma