Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Terapeutka

Terapeutka

Helene Floodová


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Host
Vydáno: 2020
Jazyk: český
Počet stran: 328

Znepokojivě ostrý vhled do nejtemnějších koutů nás samých, do našich rodin a našich vztahů

Psycholožka Sara si nedávno otevřela soukromou praxi a s manželem, architektem Sigurdem, opravuje starý zděděný dům. Rekonstrukce se však kvůli nedostatku času i peněz vleče. Jednoho dne Sigurd vyrazí s kamarády na chatu. V pátek brzy ráno se doma se Sarou rozloučí a dopoledne jí nechá v hlasové schránce vzkaz, že v pořádku dorazil na místo. Večer ale Saře volají manželovi kamarádi a vyzvídají, kam se Sigurd poděl. Na chatě se ho prý nedočkali.

Co se stalo a kdo z nich lže? V neútulném domě, kde nyní Sara zůstává úplně sama, se začínají dít podivné věci a Saře se zdá, že ji klame i vlastní paměť. Postupně zjišťuje, že svého muže vůbec neznala.

–––

Výjimečně dobře napsaný psychologický thriller, který u mně navozuje atmosféru plíživého napětí — jak si tento žánr žádá.

— Kapprakt.se

Terapeutka je jako skvěle promyšlená skládanka, v níž musí zapadnout na místo i úplně poslední dílek, aby se vyjevil celkový obraz. Rozuzlení příjemně překvapí. Nesmírně poutavé čtení.

— Verdens Gang

Prostřednictvím líčení Sářiných rodinných vztahů Helene Floodová prozkoumává zásadní témata morálky a etiky: vztah mezi potřebami jednotlivce a kolektivu, právo na život i otázku, kdo o bytí a nebytí může rozhodovat — pokud vůbec někdo.
NRK

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma