Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Sicilští lvi: Sága rodu Floriů

Sicilští lvi: Sága rodu Floriů

Stefania Auci


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Metafora
Vydáno: 2021
Série: Sága rodu Floriů díl 1
Jazyk: český
Počet stran: 448

Mezinárodní bestseller sleduje cestu proslulé italské dynastie Floriů od skromných začátků až po vzestup na vrchol sicilské společnosti.
Od počátku 19. do poloviny 20. století se rodina Floriů podílela na utváření novodobé Sicílie. Floriovi byli nejen cílevědomí, ambiciózní a odhodlaní podnikatelé, ale také vizionáři a patrioté, kteří přestupovali společenské předsudky a kultivovali prostředí kolem sebe.
V roce 1799 odcházejí Paolo a Ignazio Floriovi ze zemětřesením zničené Bagnary do Palerma s úmyslem uskutečnit tu svůj sen o lepším životě a v sicilském městě si otevírají krámek s kořením. Po předčasné bratrově smrti přebírá vedení „apatyky“ mladší Ignazio. Během deseti let dokáže ztrojnásobit hodnotu i objem aktivit podniku a zároveň vychovává Paolova syna Vincenza. A ten, když se ve třiceti stává výhradním dědicem rodinné firmy, expanduje dál.
Vincenzo podřizuje svůj osobní život vyšším cílům a podnik úspěšně přetváří do obrovského obchodního impéria. Vyrábí vyhlášené marsalské víno, proniká do rybolovu a konzervárenství tuňáka, věnuje se těžbě síry, bankovnictví, zakládá paroplavební společnost, stává se dokonce italským senátorem. Jméno Florio brzy vzbuzuje respekt po celém Palermu…
Jenže vizionářství, obchodní talent, dravost, železná vůle a neústupnost Floriových – mužů i žen – nese nejen úspěch, ale i jeho odvrácenou stranu: závist, intriky, citovou tvrdost, oběti v osobním životě. Na velkém plátně sicilských dějin se tak odehrává niterný příběh členů výjimečné rodiny, v němž se až příliš často sváří touha po úspěchu a moci s touhou po štěstí a lásce. 
Kniha se po vydání v Itálii v roce 2019 stala největším bestsellerem roku s více než 500 000 prodanými výtisky.

více

Série Sága rodu Floriů

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma