Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Dívka, která musí zemřít

Dívka, která musí zemřít

David Lagercrantz


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Host
Vydáno: 2019
Série: Milénium díl 6
Jazyk: český
Počet stran: 400

Závěrečný díl série Milénium 

V jednom ze stockholmských parků se najde tělo zuboženého žebráka s amputovanými prsty na rukou i nohou. Vypadá to na nešťastnou smrt bezdomovce, avšak patoložka Fredrika Nymanová se nemůže zbavit dojmu, že s mrtvým je něco v nepořádku, a proto se spojí s Mikaelem Blomkvistem.

Případ probudí Mikaelův zájem, protože žebrák prý několikrát cosi breptal o švédském ministrovi obrany Johannesu Forsellovi. Byly to jen řeči paranoidního šílence, nebo měl opravdu nějaké informace o vládě?

Mikael požádá o pomoc Lisbeth Salanderovou. Ta však po pohřbu Holgera Palmgrena odjela ze Švédska a neozývá se. Nikdo netuší, že pobývá v Moskvě, aby se jednou provždy vypořádala se svou sestrou Kamilou. Rozhodla se: už nehodlá být lovenou kořistí. Nyní se sama stane šelmou.

––––

Lagercrantz jako žurnalista z povolání disponuje velkou výhodou. Jako pokračovatel Milénia navazuje na sloh, který je mu vlastní stejně jako Larssonovi.
- Severskekrimi.cz o románu Muž, který hledal svůj stín

Když Lisbeth v poslední větě románu mizí v křivolakých uličkách Starého Města, člověk se přistihne při tom, že se hrozně těší, až se v šestém (a závěrečném) dílu Milénia vrátí.
- iDNES.cz o románu Muž, který hledal svůj stín

Lisbeth je tou pravou ženskou hrdinkou dnešní doby. Stejně jako jsme kdysi měli Sherlocka Holmese, dnes máme Lisbeth. Dokonce si dovolím tvrdit, že její postava je novým kulturním dědictvím.
– DAVID LAGERCRANTZ v rozhovoru pro iDNES.cz

více

Série Milénium

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma