Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Tak zítra

Tak zítra

Tore Renberg

Prodej byl ukončen.


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Argo
Vydáno: 2015
Jazyk: český
Počet stran: 480

Příběh drsného románu z prostředí podsvětí „nejbohatšího města na světě" (myšlen Stavanger, centrum norského ropného průmyslu) se odehrává během tří po sobě jdoucích dnů na konci září někdy v blíže neurčené současnosti. Je vyprávěn po krátkých kapitolách, střídavě z pohledu několika hlavních postav.
Jednou z nich je státní úředník Pal, od něhož odešla manželka a sám vychovává dvě dcery, propadl internetovému hazardu a nasekal ohromný dluh, který nutně potřebuje vyrovnat.
Dalšími jsou Rudi a Jan Inge, kriminálníci v krizi středního věku.
Pal se zná s Rudim z dětství a teď ho požádá o pomoc. Domluví se na pojistném podvodu, ale Pal si až příliš pozdě uvědomí, že když se zaplete s partou kriminálníků, může se vše obrátit proti němu...

Kromě hlavní dějové linky jsou v románu rozehrané dva vedlejší příběhy dalších postav (známých a příbuzných), které vyprávění a celému prostředí dodávají na plasticitě.

Tore Renberg (*1972 ve Stavangeru) je současný norský prozaik. Vystudoval filozofii a literární vědu na univerzitě v Bergenu, působil jako literární kritik a esejista v řadě norských novin a časopisů. Píše romány, knihy pro děti a také filmové scénáře. Renberg debutoval roku 1995 souborem krátkých prozaických útvarů Sovende floke (Spící propletenec), komerčně se prosadil roku 2003, kdy vyšel jeho román Mannen som elsket Yngve (Muž, který miloval Yngveho), jenž tvoří první díl volné série knih o Jarlu Kleppovi. Roku 2004 byl Renberg zařazen mezi desítku nejlepších norských spisovatelů do 35 let. O rok později vyšel další titul z „kleppovské“ série Kompani Orheim (Společenství Orheimových), jehož celkový náklad již přesáhl 100 000 výtisků.

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma