Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Veliká novina o hrozném mordu Šimona Abelese

Veliká novina o hrozném mordu Šimona Abelese

Marek Toman

Prodej byl ukončen.


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Argo
Vydáno: 2014
Jazyk: český
Počet stran: 452

Veliká novina... rozplétá skutečný příběh domnělého zločinu z Prahy roku 1694, kdy byl obchodník Lazar Abeles obviněn z vraždy svého syna Šimona. Důvod měl být náboženský: chlapec ze židovské rodiny chtěl prý přestoupit ke křesťanství. Druhá linie textu je ze současnosti: antropolog Ladislav Albrecht pohřešuje svého syna Šimona, vášnivého hráče počítačových her, ale kromě toho vede výzkum hrobu Šimona Abelese v Týnském chrámu. V obou příbězích sehrají svou roli média, výklad práva, rodinné vztahy, úřady a ambice...

Nejmodernější metody archeologického výzkumu, vztah otce a syna, několik set let stará legenda, virtuální realita, hledání pravdy v dějinách i ve vlastním životě, stav současné české společnosti, židovství, křesťanství, politika, nenávist a láska… báseň a pravda… A také Praha, magické město jako stvořené k tomu, aby se stalo jevištěm pro tajuplný příběh… To vše se prolíná a vytváří jedinečnou atmosféru strhujícího románu Marka Tomana Veliká novina o hrozném mordu Šimona Abelese.
Kniha vychází s finanční podporou Ministerstva kultury České republiky.

Marek Toman (*1967) vydal několik knih básní, překladů a próz. Jeho knihy pro děti Dobytí ostrova Saaremaa (Baronet 2007) a Můj Golem (Argo 2010, nominováno na Magnesii Literu) byly zároveň mezinárodními projekty, zahrnujícími řadu vystoupení ve školách, knihovnách a v kulturních centrech. S Tomanovým jménem jsou spojovány romány Pavla Torcha Zvláštní význam palačinek (Argo 2005) a Já, ideální partner (Argo 2008). Edičně připravil dílo Jiřího Daniela (Mé myšlenky se velice nepodobají dýmu, Torst 1997), přeložil texty irského spisovatele Richarda Kearneyho (Samův pád) a anglicky psanou knihu českého exulanta Adolfa Hermanna (Mých prvních pět životů). V roce 2011 vyšel zatím jeho poslední román Frajer.

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma