Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Ochráním tě

Ochráním tě

Peter May


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Host
Vydáno: 2019
Jazyk: český
Počet stran: 415

Nespoutaná a drsná krása ostrova Lewis se prolíná s oslnivým světem pařížské módy.

Peter May se v novém detektivním románu vrací do prostředí bestsellerové trilogie z ostrova Lewis.

Manželé Niamh a Ruairidh Macfarlaneovi vlastní hebridskou luxusní oděvní značku Ranish Tweed. Když se společně vypraví na služební cestu do Paříže, Niamh se nečekaně dozví o manželově poměru s ruskou módní návrhářkou. Vzápětí se stane svědkem toho, jak Ruairidh i s milenkou zahyne při výbuchu bomby. Zatímco se pařížští policisté a jejich skotští kolegové pouštějí do vyšetřování, Niamh se v žalu vrací domů na ostrov Lewis.

Niamh se začne probírat vzpomínkami na svůj život s Ruairidhem a zoufale se snaží odhalit, kdo by proti jejímu manželovi mohl něco mít. Francouzská policie mezitím vyloučí možnost teroristického útoku a přikloní se k vraždě. Hlavní podezřelé se na ostrov Lewis vydává sledovat vyšetřovatelka Sylvie Braqueová.

Jedna žena se zaobírá minulostí, druhá je ponořena do vyšetřování. Obě se však postupně přibližují k nepříteli s vražednými úmysly.

Díky autorovu vybroušenému smyslu pro detail nám postavy ožívají před očima. Prostředí Hebrid je opět vylíčeno velmi intenzivně a podmanivě.
Kirkus Reviews

Autor v živých barvách vykresluje textilní průmysl, gaelštinu a hebridskou kulturu.
Publishers Weekly

Netradiční kriminální příběh, jehož atmosféra se rázem promění, když autor začne vyprávět o původu vzájemné nesnášenlivosti dvou klanů – shakespearovské a děsivé.
Coast NZ

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma