Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Let

Prodej byl ukončen.


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Host
Vydáno: 2019
Jazyk: český
Počet stran: 512

Psanec se stává vyšetřovatelem, advokátem i soudcem v jedné osobě.

Sergej Aljochin, zkorumpovaný ruský kriminální vyšetřovatel, ukradl peníze z mafiánské pokladny a skryl se na jachtě v Los Angeles. Politika ho nezajímala a o válce na Ukrajině nevěděl nic. Když se však po třech letech odloučení pokusil setkat se svou ženou a dvěma malými dcerami, dotkla se válka i jeho. Dopravní boeing, ve kterém jeho rodina letěla, byl sestřelen nad Donbasem. Zemřelo 298 lidí.

Aljochin začne nejprve na vlastní pěst a později s pomocí americké novinářky vyšetřovat okolnosti smrti svých nejbližších. Oba si záhy uvědomí, že se vydali na sebevražednou misi: pronásleduje je mafie, tajná ruská policie i sériový vrah a při svém pátrání proniknou do nejvyšších společenských a politických kruhů…

Politický thriller Sergeje Lojka Let je založen na skutečných událostech.

----

Vyčleňte si předem čas, neplánujte si nic na daný den či noc — odtrhnout se od románu a odložit ho v polovině prostě nelze. A není to jen kvůli poutavému příběhu. Dříve jsem si myslela, že spisovatelům naší generace se už nepodaří nalézt jazyk popisující současnou realitu v celé její šíři, takže se budeme muset spokojit jen s náznaky a jinotaji, že nedokážeme najít jazyk pravdivý a bezcitný, a potáhneme tak svoje cenzurní břímě i nadále. Po románu Let si můžeme klidně oddechnout — zůstane po nás svědectví, jak jsme žili.
Jelena Zelinskaja, ruská novinářka a sposovatelka

Nejzajímavější a nejzásadnější kniha, jakou jsem v tomto roce četl.
- Roman Bočkala, ukrajinský novinář

Sergej Lojko, moskevský zpravodaj losangeleského deníku, byl jedním z prvních, kdo informoval svět o doněckých „kyborzích“. Díky jeho románu Peklo na letišti se rozšířila pravda o další z ruských válek. Nový román Let se od autorova knižního debutu zcela zásadně odlišuje — už to není „nová žurnalistika“, nýbrž plnohodnotná próza. 
- Jurij Makarov, novinář a televizní moderátor

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma