Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Bez dechu

Bez dechu

Olivia Kiernanová

Prodej byl ukončen.


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Host
Vydáno: 2018
Jazyk: český
Počet stran: 334

Smyčka se pomalu stahuje, ale komu nakonec dojde dech?

V jednom nenápadném a dokonale uklizeném domě na tichém dublinském předměstí je nalezena úspěšná mikrobioložka Eleanor Costellová – oběšená.

Vrchní komisařka Frankie Sheehanová by Eleanořin případ nejraději uzavřela jako sebevraždu. Před čtyřmi měsíci ji hon na vraha málem stál život a na vyšetřování další vraždy se necítí. Soudní lékařka však při pitvě objeví špatně zhojené zlomeniny, staré rány a nový řez na ruce, který někdo pečlivě překryl barvou. Manžel oběti není k zastižení. Po prohledání jejich bytu se objeví dvě věci, které napovídají něco o osobnosti svých majitelů: kniha o umění a počítač s přístupem na darknet.

Okruh podezřelých se postupně rozšiřuje. Záhadné telefonáty naznačují, že vrah je blíž, než by se mohlo zdát. Když je objeveno tělo další oběti, Frankie pochopí, že klíčem k nalezení vraha je rozluštění Eleanořina života. Jenže Eleanor si svá tajemství střeží i po smrti. Pokud komisařka neuspěje, riskuje, že vrah dostane další oběť… a nebo zpečetí osud, kterému ona sama jen taktak unikla.

Postavy, jež si oblíbíte, příběh, který má spád, dublinské ulice a tajemné stopy v cynickém, drsném a strašidelném románu.

----

Odvážná a svižná prvotina Olivie Kiernanové čtenáře seznámí s dublinskou vyšetřovatelkou Frankie Sheehanovou, které nechybí křehkost, dravost ani pořádná dávka kuráže. V kombinaci s černým humorem a podmanivým prostředím se rodí příběh, který nesmí chybět v knihovně žádného příznivce irské detektivky.
- Jess Kiddová, autorka románu Živel

Podmanivý, vzrušující děj a pečlivě propracované postavy, na které dlouho nebudete moci zapomenout.
- Washington Book Review

Frankie Sheehanová je vylíčena svižným minimalistickým jazykem. Je přesně tím druhem nevrlého cynika pohrdajícího banalitami, jakého byste si přáli mít při vyšetřování své vlastní smrti.
- The Irish Times

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma