Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Academic English - Akademická angličtina

Academic English - Akademická angličtina

Libor Štěpánek
kolektiv a


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Grada
Vydáno: 2018
Jazyk: český
Počet stran: 224

Druhé, aktualizované vydání Akademické angličtiny by měl mít při ruce každý vzdělanec, vědec, student, odborník či badatel, jenž chce ve světě vysokého školství a vědy správně komunikovat anglicky. Atraktivní formou zasvěcuje do specifik akademického jazyka a přibližuje principy základních jazykových i měkkých dovedností, na jejichž úspěšném zvládnutí závisí ve značné míře akademický a profesní úspěch v daném oboru. Zvláštnosti akademické angličtiny jsou v knize představovány čtivým způsobem, jenž postihuje jazyk v celé jeho úplnosti – od slovní zásoby a mluvnice přes čtení a poslech až po mluvení a písemný projev. Každá kapitola nejprve česky seznamuje s rysy jednotlivých dovedností v akademickém a vědeckém prostředí a upozorňuje na jejich odlišnosti ve vztahu k českému jazyku. Poté následuje série inspirativních aktivit a stimulujících cvičení v angličtině na úrovni B2 Společného referenčního rámce pro jazyky.

V novém vydání autoři upravili teoretické pasáže tak, aby byly bližší současné generaci akademiků a lépe reagovaly na jejich praktické potřeby. Aktualizované jsou také internetové odkazy, využitelné nejen pro další rozvoj jazykových dovedností. Nové vydání dále přináší aktualizované reálie a podněty k práci se slovníkem i nové poznatky v problematice psaní poznámek.

Česko-anglická publikace je určena všem aktivním členům akademické obce, studentům, pedagogům i vědcům, aby je provedla úskalími anglického jazyka v akademickém prostředí a nabídla jim návod k efektivnímu řešení jazykových i kulturně specifických situací. 

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma