Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Vzpoura na Nexu

Vzpoura na Nexu

J. M. Hough
K. C. Alexander


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Fantom Print
Vydáno: 2017
Série: Mass Effect / Andromeda díl 1
Jazyk: český
Počet stran: 406

CO VŠECHNO JE ČLOVĚK OCHOTEN OBĚTOVAT, ABY ZACHRÁNIL VIZI SVÉ MRTVÉ VELITELKY...

... když mu přitom na bedrech leží osud tisíců kolonistů?

Jedna galaxie už je rasám Rady malá a stačí jedna lidská vizionářka, aby se do pohybu uvedl šílený projekt: stavba obří vesmírné stanice, která by zvládla dopravit do sousední galaxie osadníky a položila základy nové kolonii, na které by se podílely všechny rasy Mléčné dráhy.

O šest století později stanice Nexus konečně dorazila ke svému cíli a začíná oživovat svou klíčovou posádku. Šéfka bezpečnosti Sloane Kelly se však z kryostáze neprobouzí do atmosféry nadšeného očekávání, ale do noční můry plné plamenů a smrti. Nexus je kriticky poškozený, dost možná pod útokem nepřátel, a Sloane se může jen pokoušet zachránit, co se dá, a doufat, že se celá stanice nerozpadne dřív, než vůbec z Andromedy uvidí jedinou hvězdu.

A s ubíhajícími dny a týdny je situace je čím dál horší. Nexus drží ve svých spárech podivná pavučinová Zkáza táhnoucí se volným vesmírem. Čtyři archy s desítkami tisíc kolonistů, které měly Nexus doprovázet, jsou podle všeho nenávratně ztraceny. Tzv. „zlaté světy“, planety podle všech předběžných průzkumů ideální k osídlení, jsou mrtvé. Zásoby a laboratoře Nexu zničila havárie, která připravila o život i vrchní velení, a tak na celou stanici kromě Sloane dohlíží jen duo úředníků a šéfka inženýrů. Těch pár set členů posádky probuzených kvůli opravám stanice pomalu zachvacuje frustrace, protože naděje i přídělů ubývá… a navzdory veškerým Sloaniným snahám se nepokoje šíří. Schyluje se ke vzpouře, která dost možná zničí sen o životě v Andromedě ještě dřív, než vůbec začal.

Nakladatelství FANTOM Print (www.fantomprint.cz) přináší první knihu ze světa dlouho očekávané nové kapitoly v historii herní série Mass Effect. Román Vzpoura na Nexu českým čtenářům představuje první střípek z galaxie v Andromedě, kde Průzkumníci vedou svoje národy k vybudování nového domova stovky světelných let daleko od Mléčné dráhy. Neznámo volá a první kroky vesmírných pionýrů se uskuteční právě na palubě Nexu… pokud vydrží žít dostatečně dlouho.

více

Série Mass Effect / Andromeda

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma