Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Tajemství papežovy knihovny: Giordano Bruno

Tajemství papežovy knihovny: Giordano Bruno

Mik Peterman


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: BETTER-M, s.r.o.
Vydáno: 2014
Série: Tajemství papežovy knihovny díl 3
Jazyk: český
Počet stran: 592

Zajímavá historie druhé poloviny 16. století podbarvená napětím a úvahami o smyslu života – to je hlavní náplň závěrečného dílu trilogie Tajemství papežovy knihovny.

Mladý Giordano Bruno, ústřední postava románu, zbytečně moc čte a přemýšlí. Přestává být poslušným dominikánským mnichem a za své názory je obžalován ze 130 porušení církevních pořádků. Aby se vyhnul trestu, tajně opouští římský klášter. Začíná se jeho životní pouť četnými evropskými univerzitami, je pozván dokonce i k audienci u francouzského krále Jindřicha III., anglické královny Alžběty I. a císaře Rudolfa II. Na své cestě získává množství poznatků z učených knih ale i z tajných pramenů. Snaha po vědění však přivolává zradu.

Giordano Bruno končí svou badatelskou pouť v inkvizičním vězení benátské republiky. Papežský stolec nepřipustí, aby tento mimořádný učenec zůstal dlouho i se svým tajemstvím mimo jeho vliv. Dramaticky si na Benátčanech vynutí vydání Giordana Bruna do Vatikánu, aby dalších dlouhých sedm let mohl spolu s několika kardinály papežské kurie připravovat Reformu nebes…

více

Série Tajemství papežovy knihovny

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma