Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Pod sněhem

Pod sněhem

Petra Soukupová


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Host
Vydáno: 2015
Jazyk: český
Počet stran: 373

Zdánlivě běžná situace: Tři sestry nasedají jednoho zimního dne do auta a vyrážejí k rodičům na oslavu otcových narozenin. Blanka se dvěma dcerami, miminem a psem, Olina se synem a ipadem, Kristýna s kocovinou. V plném autě se však spolu s nimi ocitají i jejich životní příběhy, vzpomínky na dětství, nenaplněné sny a frustrace, a atmosféra tak už po několika kilometrech jízdy houstne. A to ještě žádná ze sester netuší, že další nepříjemnosti je čekají v domě rodičů.
V rodinných vztazích a na první pohled obyčejných událostech dokáže Soukupová zachytit otisky spletitých osudů s takovou bravurou, že před čtenářem vyvstávají jako jedinečná životní dramata. Autorčin typický způsob vyprávění s přirozenou lehkostí podtrhuje autenticitu příběhu a vtahuje do něj čtenáře natolik, že se sám stávám jedním z pasažérů auta jedoucího zimní krajinou.

Petra Soukupová (nar. 1982) vystudovala scenáristiku a dramaturgii na FAMU. Její první kniha K­ moři (2007), získala Cenu Jiřího Ortena, triptych povídek Zmizet (2009) obdržel hlavní cenu Magnesia Litera — Kniha roku (2010). V roce 2011 vyšel její román Marta v ­roce vetřelce, v roce 2014 vydala první dětskou knihu Bertík a­ čmuchadlo. Pracuje jako dramaturgyně seriálu Ulice.

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma