Pozadí stránky
Pozadí stránky

Nová hra podle Hvězdných válek proti sobě staví hrdiny z nových i starých filmů
1. 3. 2017 15:30 | Martin Havlicek

Nová hra podle Hvězdných válek proti sobě staví hrdiny z nových i starých filmů

Zkratka „MOBA“ vládne videohrám. Celým názvem Multiplay Online Battle Arena je mimořádně populárním žánrem, kdy se na bojišti podobném aréně utkávají dva nebo více hráčů. Obvykle je reprezentují hrdinové s pestrou nabídkou speciálních dovedností.

Netrvalo dlouhou a relativně mladému žánru se podařilo infiltrovat i Hvězdné války. MOBA ze světa Hvězdných válek najdete na App Store a Google Play pod názvem Star Wars: Force Arena a její stažení vám můžeme jenom doporučit.

Je to jedna z mála videoher, kde proti sobě bojují hrdinové všech Hvězdných válek včetně novinky Rogue One. Po bojišti je vodíte prstem jako ve strategických hrách nebo akčních RPG. Ukazujete jim, jakým směrem se vydat a na koho zaútočit. Vedle standardního útoku mají také útok speciální, který mohou ale použít jen jednou za čas.

Každý hrdina má rovněž k dispozici jakousi soukromou armádu. Pěšáky, odstřelovače, wookieské bojovníky, ale také stíhačky, které na požádání provedou nálet na nepřátelské cíle. Jednotky jsou reprezentovány kartami. Před bitvou si musíte uspořádat balíček, z něhož budete jednotky během souboje vykládat. Prvkem sbírání karet se hra podobá stálici žebříčku nejpopulárnějších her současnosti Clash Royale. A nezadá si s ní ani co do zábavnosti. Stáhněte si ji a přesvědčte se sami! Star Wars: Force Arena je ke stažení pro iOS a nově i pro Android.