Pozadí stránky
Pozadí stránky

Dobré zprávy vespolek! Nová Futurama je tady
2. 7. 2017 6:59 | Martin Havlicek

Dobré zprávy vespolek! Nová Futurama je tady

Už jsou to roky, co televize Fox k nelibosti milionů fanoušků po celém světě „zařízla“ natáčení nových dílů seriálu Futurama. Jeho tvůrci ale nikdy pracovat nepřestali. Vydali řadu filmů na DVD a podíleli se také na vývoji několika her. Ta nejambicióznější právě vychází.

Jmenuje se Futurama: Worlds of Tomorrow a hned na začátku vás nadchne animovaným intrem v duchu seriálu. Filmeček s dabingem všech herců vás rychle uvede do děje: Hypnožabák se zakoukal do Hypnožáby z paralelního vesmíru, což mělo za následek – zjednodušeně řečeno – zničení Nového New Yorku a zmizení všech hrdinů s výjimkou Frye. Co na to říct, typická Futurama.

Po vstupu do hry samotné nadšení mírně opadne. Na obrazovce se sice objevuje spousta úkolů s odkazem na známé epizody, ale jejich splnění spočívá v pouhém kliknutí na tlačítko „Splnit“. Legrační animace, chvilka čekání a pak odměna za splnění úkolu. Následuje další mise ve stejném duchu.

Naštěstí nejde o jedinou náplň hry. Virtuální měnu získanou coby odměnu za splnění úkolů můžete investovat mimo jiné do rozšíření herního pole a budování staveb. Ostatně jde tu především o znovuvybudování Nového New Yorku. Rychlejší postup zajistí investice peněz skutečných, jak už to ve hrách zdarma chodí.

Další zpestření představují mise mimo Nový New York, na které vysíláte vybrané členy týmu. Čekají vás na ně souboje i řešení „konverzačních hádanek“, ale vše je podáno v té nejjednodušší možné podobě. Bohužel. Hru Futurama: Worlds of Tomorrow tak můžeme doporučit zejména fanouškům seriálu, kteří se budou těšit z každé narážky a vtipu.