Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Dobrodinci

Dobrodinci

A. M. Ollikainen


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Host
Vydáno: 2022
Série: Komisařka Paula Pihlaja díl 1
Jazyk: český
Počet stran: 301

První díl strhující finské bestsellerové krimisérie

Blíží se letní slunovrat a před branami vily neziskové nadace Lehmus se objeví modrý lodní kontejner, který rodinnému koncernu Lehmusojových sice patří, ale nikdo neví, kdo ho tam nechal dovézt. Ze stejně nevysvětlitelného důvodu je kontejner plný vody a uvnitř se jako v obrovském plechovém akváriu vznáší utopená žena tmavé pleti. Podivný zločin začne vyšetřovat komisařka Paula Pihlajová a stopy ji zavedou až do Afriky, kde zakladatel koncernu Hannes svého času podnikal a na rozvojové pomoci zarážejícím způsobem zbohatl.

V základech se přitom otřásá i život samotné komisařky, protože za vraždu byl právě odsouzen jednadvacetiletý narkoman, s nímž ji pojí bolestný vztah. Paula trpí pocity viny a snaží se přijít na kloub tomu, jak se mladík dostal na scestí. Ve vyšetřování mezitím všechny stopy ukazují k rodině Lehmusojových, kolem níž se současně stahuje smrtící smyčka.

–––

Mezilidské vztahy v rodině Lehmusojových jsou rafinovaně matoucí. Kdo byl kdo, s kým a proč? V pozadí probleskuje spousta chaosu a rozporuplných emocí. Ollikainen mimoto zručně zachycuje zvláštnosti finského uměleckého života. Rozuzlení celého zločinu je pak vysloveně omračující.
Mesta.net

Nejzdařilejším aspektem románu je jeho literární hledisko — to, jak mistrovsky je napsaný. Zápletka je dobře zpracovaná, čtenář dlouho tápe a nakonec je odměněn hned několika překvapeními.

— Helsingin Sanomat

Postavy jsou uvěřitelné, netrpí žádnými za vlasy přitaženými osobními problémy, které jsou v severské krimi až nadužívané. Paula Pihlajová je silná žena, která vede tým vyšetřovatelů přímočaře a efektivně.

— Kirsin Book Club 

více

Série Komisařka Paula Pihlaja

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma