Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Cvičení důvěry

Cvičení důvěry

Susan Choiová


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Host
Vydáno: 2022
Jazyk: český
Počet stran: 304

Mnohovrstevnatý román o síle i slabinách dospívajících a o moci a zodpovědnosti dospělých

Na americkém předměstí raných osmdesátých let dvacátého století prožívají studenti elitní umělecké střední školy krásné i těžké chvíle. Žijí si ve své bublině a plni ambicí studují zpěv, tanec a především herectví. Když se do sebe dva studenti divadelního oboru Sarah a David zamilují, jejich vášeň nezůstane nepovšimnuta. Trýzeň této středoškolské lásky sledují všichni jejich spolužáci a zejména jejich charismatický učitel herectví pan Kingsley.

Vnější svět skrze zdi školy nepronikne. Studenti žijí svůj sen bez ohledu na rodinu, sociální rozdíly či své budoucí dospělé životy. Jenže jednoho dne přece jen dospět musejí — příběh se posune kupředu v čase a převrátí dosavadní premisu naruby. To, čemu čtenář dosud věřil, není tak docela pravda. Ale není to ani úplná lež. Uchvacující finále je pak posledním dílkem skládanky, který odhalí pravdu, jež bude rezonovat ještě dlouho po přečtení poslední věty.

–––

Bildungsroman generace X promlouvající k mladému publiku, matrjoška plná nespolehlivých vypravěčů a záludná skládanka o zrádnosti paměti ovlivněná hnutím #MeToo.
New York Magazine

Susan Choiová mísí úžas náctiletých s ironií dospělých. Je to do detailu propracovaná satira o onom zvláštním druhu sobectví a posedlosti, které bují v akademickém prostředí. […] Stejně dovedně zobrazuje přehnanou vášnivost života dospívajících a také způsob, jakým energie mládí dokáže přetvářet předivo reality.
— The Washington Post

Cvičení důvěry je promyšlený trik, literární konstrukce a dekonstrukce […]. Je to také text, který přebývá v šedé zóně mezi uměním a realitou — v onom prostoru, kde se rodí alchymie.
— The Atlantic

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma